Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Nilüfer Gündoğan

20-02-2022 09:31

Juwelen en accessoires - BEJuwelen en accessoires - BE
 Mevrouw Gündoğan,

Wat een ontzettend sneue bedoening, die oorlog van u met Volt.

Dat u een kort geding aanspant om uw schorsing als lid van de Volt-fractie ongedaan te maken, snap ik nog.

Een beetje.

Het is de enige manier om straks, als u defintief uit de fractie wordt gegooid, verder te gaan onder de naam Volt. Dan krijgen we, net als in 2014 gebeurde bij die bejaarden van 50PLUS, twee fracties met dezelfde naam: Volt/Dassen en Volt/Gündoğan.

Maar u eist ook een rectificatie.

Waarvan in godsnaam?

 Een rectificatie eis je als er dingen over je worden geschreven die niet waar zijn.

Terwijl Volt tot nu toe alleen maar heeft gezegd dat er een extern onderzoek loopt naar meldingen van grensoverschrijdend gedrag van uw kant.

En juist níet wil zeggen wat de inhoud van die klachten precies is.

Dus als het feitelijk juist is dat dat onderzoek loopt en dat er klachten zijn binnengekomen, valt er helemaal niets te rectificeren.

Kijk, als die Laurens Dassen nou naar buiten had gebracht dat u via de WhatsApp seksueel grensoverschrijdende berichten heeft gestuurd naar een of meer vrouwelijke medewerkers van Volt, dán had u misschien een zaak gehad.

Als u althans géén seksueel grensoverschrijdende berichten zou hebben gestuurd naar een of meer vrouwelijke medewerkers van Volt.

Dit was uiteraard een zuiver hypothetisch voorbeeld.

 Want ik zit als door sympathieke donateurs van de straat gehouden eenpitter uit het prachtige Friese buurtschap Eesterga natuurlijk niet te wachten op post van uw advocaat Geert-Jan Knoops en zijn wormvormig aanhangsel.

Maar dat terzijde.

U gaat in uw eis nog verder dan opheffing van de schorsing en een rectificatie.

U wilt geld zien van Volt.

De Knoopsjes (die u eerder Geert Wilders bijstonden ;-) ) eisen in het kort geding ook nog een voorschot op een schadevergoeding.

Dus die euro’s die puissant rijke weldoeners als George Soros in de groei van Volt hebben gestoken, moeten wat u betreft worden overgemaakt naar uw privé-rekening.

Waarom?

 Omdat uw partij het fatsoen heeft klachten van medewerkers over grensoverschrijdend gedrag van iemand met wie ze in een machtsverhouding staan serieus neemt.

Zulk gedrag verwacht ik van alfamannetjes.

Zoals die (oud-)hoofdredacteuren van de Volkskrant, het AD, Trouw en Het Parool, die een gigantische #MeToo-affaire in eigen huis onder de pet hielden.

En die zelfs nu die affaire op straat ligt nog zwijgen om maar niet de toorn van hun grote baas Christian Van Thillo over zich af te roepen.

De Phillip Remarques van de Volkskrant.

De Hans Nijenhuisjes van het AD.

 De Cees van der Laans van Trouw.

De Ronald Ockhuysens van Het Parool.

Dat soort gajes, dat de eigen baan en bonus belangrijker vindt dan een veilige werkomgeving voor hun medewerkers.

Maar niet van vrouwen.

Van vrouwen verwacht ik juist solidariteit met slachtoffers.

Of in ieder geval: dat ze het toejuichen als elke kwestie van grensoverschrijdend gedrag grondig wordt onderzocht door een onafhankelijke partij.

Maar dat zie ik dus verkeerd.

 U wilt niet eens praten met het bureau dat de meldingen tegen u onderzoekt.

U stapt meteen naar de rechter voor een zak met poen.

Dat zegt alles.

Over u.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Voor uw nieuwe hobby.

PS2. Me nieuwe Nieuwsbrief al gezien?

Disclaimer: Het ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (voor mevrouw Dijkgraaf). Waarvoor dank!