Herman Brusselmans – ‘Vladimir, ik zweer dat ik België niet zal binnenvallen’

02-03-2022 10:22

Herman Brusselmans
Herman Brusselmans. Foto: Michiel Hendryckx/wikimedia. Bewerkt door TPO.

Een mens heeft soms rare dromen. Zo droomde ik dat Poetin te gast was bij de talkshow OP1. De interviewers waren Welmoed Sijtsma en Jort Kelder. Maar ineens moest Jort Kelder vliegenvlug de studio uitrennen omdat hij hoogdringend op het toilet moest gaan kakken. Nu stond Welmoed Seitsma er alleen voor. Met een glimlach van angst op haar gezicht vroeg ze: ‘Meneer Poetin, moet u ook soms dringend gaan kakken?’ Poetin bekeek haar vol afschuw, en zei, in heel kreupel Nederlands: ‘Ik nie moe kak nie. Ik nie moet niks nie. Ik alleen binnenval Oekrain.’ Hierna stond hij op van z’n stoel, liep naar de stoel van Welmoed Seitsma en gaf haar een kopstoot, zodat ze met stoel en al ten gronde kukelde. Twee andere gasten van de show, Ali B en Marco Borsato, waren van plan om Poetin te overmeesteren, maar ze bedachten zich omdat ze zo bang waren voor Poetin dat ze terplaatse in hun broek kakten. Ja, rare dromen heeft een mens soms.

Doneer aan TPO

Zo droomde ik dat Poetin directeur was bij Ajax Amsterdam. Hij kreeg twee secretaresses als naaste medewerkers, Sjaantje en Toos. Deze tweede, Toos dus, was al achtenvijftig jaar, maar Sjaantje was nog maar vierentwintig en Poetin lustte wel een groen blaadje. Terwijl Sjaantje voor hem een verslag aan het uittypen was betreffende de transfer van de zwager van Messi naar Ajax, ging hij achter de stoel van Sjaantje staan en greep hij haar ineens bij de borsten. Zoals gezegd was dit een droom en Sjaantje sprong op van haar stoel en plantte haar vampierentanden in de nek van Poetin tot hij leeggebloed was. De zwager van Messie, Juan Met De Klompvoet, zou nooit voor Ajax spelen. Ja, dromen zijn soms zo raar dat je achteraf denkt: waar komen die dekselse dromen toch vandaan?

Zo droomde ik dat Poetin een vergadering had met Mark Rutte. Plotseling sprak hij keurig Nederlands, en hij zei: ‘Nee Mark, je moet België niet binnenvallen met je leger. België is een onafhankelijk land en in de zestiende eeuw hoorden jullie misschien samen, maar nu al lang niet meer. Als je toch België zou willen annexeren dan zullen mijn land en China en Noord-Korea ingrijpen en we zullen minstens twee kernbommen op jullie gooien, waardoor met name zowel Zaandam als Spijkenisse van de kaart geveegd wordt.’ Rutte moest hier even over nadenken en sprak toen de historische woorden: ‘Vladimir, ik zweer op het hoofd van m’n tante Suus dat ik België niet zal binnenvallen.’ Hoe raar kunnen dromen zijn?

Zo droomde ik dat Poetin zich in het Kremlin zat dood te vervelen en tegen z’n aard in dacht hij: ik kan net zo goed een boek lezen. Hij vroeg aan z’n kamenier om hem een boek te brengen en nu kwam deze kamenier toch zeker aanzetten met de Russische vertaling van m’n verhalenbundel Problemen Die Er Geen Zijn! Poetin begon met lange tanden te lezen, maar hij zat pas aan bladzijde 35 toen hij dacht: tjonge, dit is leuk om te doen. Ik amuseer me te pletter. Wat een fantastisch boek. Ik ga de schrijver bij me uitnodigen!

Die uitnodiging krijg ik inderdaad, maar ik reis niet naar Rusland omdat m’n vriendin een beetje ziek is en ik haar wil verzorgen met een warm dekentje, een kop hete melk en kusjes op haar rozige wangetjes.

Die rare dromen blijven soms maar komen. Zo droomde ik dat Poetin bezig was met een allesverscheurende oorlog en dat hij er zeker van was dat hij die op z’n ene been zou winnen en hij haalde alvast de fles champagne boven en bij het ontkurken daarvan schoot de kurk tegen de zijkant van z’n kop, met een acute hersenbloeding tot gevolg, die Poetin het leven kostte. Raar, echt heel raar zijn sommmige dromen.

Op den duur zou een mens nooit meer in slaap willen vallen en eeuwig wakker blijven.

 

Lees ook van Herman Brusselmans:

‘Arnon Grunberg is een jood, die weten wel hoe ze zakken vol geld moeten beuren’
Marc Overmars, met z’n onnozel lulletje
Olympische Winterspelen zijn het overbodigste evenement in de sport