Video

Thierry Baudet: ‘Russisch optreden in Oekraïne tot nu toe extreem mild’

08-03-2022 15:51

Thierry Baudet, FvD.
Thierry Baudet, FvD. Screenshot Youtube.

Thierry Baudet (FvD) was in Westervoort (bij Arnhem) om kiezers over te halen FvD te stemmen bij de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. De gezaghebbende streekomroep RTV Connect (‘dé streekomroep voor Midden Gelderland!’) stelde alleen maar vragen. De antwoorden van Baudet waren zoals gebruikelijk…fascinerend.

 

“Volgens voorman Thierry Baudet van Forum voor Democratie is de oorlog in Oekraïne de schuld van de CIA. De Amerikaanse inlichtingendienst zou volgens Baudet een ‘puppet-regering’ hebben aangesteld in Oekraïne ‘die aanstuurt op oorlog’. Dat zegt het landelijke kopstuk van FvD in gesprek met streekomroep RTV Connect.

Baudet doet zijn uitspraken zaterdagavond na een bijeenkomst van zijn partij in het Gederse Westervoort. De avond stond in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen. Forum voor Democratie doet in 50 Nederlandse gemeenten mee aan de lokale verkiezingen. In Gelderland kunnen inwoners zeven gemeenten stemmen op lokale vertegenwoordigers van FvD: in Arnhem, Nijmegen, Ede, Apeldoorn, Doetinchem, Tiel en Epe. De lokale lijsttrekkers werden bij de bijeenkomst in Westervoort voorgesteld aan het publiek. Als onderdeel van de verkiezingscampagne trekt Forum voor Democratie door tien provincies met hun ‘Theater Tour’.

Volgens het landelijke kopstuk van FvD voert Oekraïne de afgelopen acht al oorlog in het Oosten waarbij de eigen bevolking zou zijn gebombardeerd. Daarbij zouden volgens Baudet ook clusterbommen en vacuümbommen bij zijn gebruikt. Baudet doet zijn uitspraken in gesprek met verslaggever Arjan Hoefakker. Zie de uitspraken van Baudet over de oorlog in Oekraïne in deze video.”