Media

TPO Podcast: Bizarre titels en provocerende uitspraken meer dan opzienbarende hype

16-03-2022 16:47

Hond
Shutterstock.

Twee keer per week schudt de controversiële TPO Podcast het Nederlandse medialandschap door elkaar. Presentatoren Roderick Veelo en Bert Brussen wonnen eerder de online radio award voor ‘Beste Podcast’ en Veelo haalde zelfs de prijs van ‘Beste Presentator’ binnen. Met inmiddels 334 afleveringen achter hun naam, heeft de TPO Podcast bewezen meer te zijn dan slechts een provocerende hype. Wat zijn de spraakmakende redenen dat Bert en Roderick de gevestigde media blijven uitdagen?

 

NU LID WORDEN!

 

Roderick Veelo: mediatijger met een alternatief geluid

Roderick Veelo kent het medialandschap als geen ander. Voordat hij de TPO Podcast begon, werkte hij onder andere voor de VARA, NOS, BNR, SBS6, TROS en RTL Z. Als journalist, columnist en televisiemaker heeft Veelo een unieke stijl ontwikkelt. Het starten van de TPO Podcast gaf hem de ruimte om onafhankelijk en onpartijdig commentaar te geven op het nieuws en de nieuwsmedia.

Die onpartijdigheid wordt – volgens Roderick – echter niet altijd gewaardeerd:

“Het debat over Covid of Oekraïne is zo gepolariseerd; soms worden luisteraars teleurgesteld, omdat wij wat anders zeggen dan zij graag willen horen. Toch is een groeiende groep luisteraars juist blij met ons onpartijdige en daardoor onvoorspelbare commentaar.

“We maken de TPO Podcast op eigen kracht, zonder subsidie, adverteerders of een omroep achter ons. We zijn aangewezen op onze abonnees en donateurs. Zolang die ons zien zitten, kunnen we door. En met veel plezier!”

Aldus Roderick Veelo, medeoprichter TPO Podcast.

Bert Brussen: scherpzinnig & controversieel

In zijn strijd voor een alternatief media-geluid, wordt Roderick bijgestaan door voormalig Twitterfenomeen Bert Brussen. De controversiële stijl van Brussen, gevormd door zijn werk voor GeenStijl, zorgt voor een interessante dynamiek waarin scherpe meningen en rake kritieken over en weer gaan.

Bert Bussen geeft aan:

“Personen als Joe Rogan, Adam Curry en Michael Savage geven al langer onafhankelijk een ander geluid. In Nederland werd het ook tijd om onze stem te laten horen. Wij hadden het idee dat we uitermate geschikt waren om dit andere geluid te laten horen, en we hebben gemerkt dat er grote behoefte is aan meer “kleur” en “diversiteit” in het medialandschap. Vanaf de start krijgen we veel positieve reacties; een groot deel van de mensen is klaar met de correcte, gesubsidieerde media.”

De WOKE WEEK

Het onpartijdige en onvoorspelbare geluid van de podcast komt tot uiting in de WOKE WEEK. In deze wekelijkse rubriek worden veranderende sociale en politieke normen bekritiseerd. Met het huidige streven naar inclusiviteit en diversiteit wordt vaker dan eens de echte nieuwswaarde ondergesneeuwd. Bert Brussen:

“Als er in het verschrikkelijke nieuws rondom Oekraïne geschreven wordt dat de oorlog niet LGBTQ+ friendly is omdat er transgenders worden teruggestuurd op de grens, dan ben je de journalistiek echt kwijt. Politiek correcte overheden en aandacht zoekende media lijken de zin van de onzin niet meer te kunnen onderscheiden”.

Van 2000 naar 10.000 abonnees

Na vijf jaar aan spraakmakende content blijkt de podcast een succes. De Nederlandse luisteraar heeft behoefte aan een onafhankelijke stem die zich niet bekommerd om conventie. De podcast van Brussen en Veelo groeit gestaag en er wordt gestreefd naar de mijlpaal van 10.000 betalende luisteraars via de crowdfundsite Petje.Af.

Bert Brussen:

“Het voelt goed om te weten dat er behoefte is naar ons geluid. In onze onafhankelijkheid staan we sterk en wij hopen nog lang de scherpzinnige kant van de media te vertegenwoordigen. Hoe meer mensen luisteren, hoe meer men gaat nadenken. Kritisch stilstaan bij de actualiteit en hoe die in onze maatschappij wordt belicht; daar maken wij ons hard voor.”

 

NU LID WORDEN!


 
 

Advertentie

True managed webspace

Lees ook deze artikelen

Multi Award Winning TPO Podcast 353 met Beste Presentator Roderick Veelo en Bert Brussen

TPO Podcast 352 met Rodney Veelo and Burt Brussen

Panda

Genomineerde TPO Podcast 350 met DJ Veelo en SS-18 Brussen

TPO Podcast 348 met Cancelkaars Veelo en Paardenpiemel Brussen

TPO Podcast 346 met Roderick Elon en Musk Brussen

Pasen

TPO Podcast 344 met Sigrid Veelo en Bert Kaag

Ursula von der Leyen

TPO Podcast 342 met Terug In Nederland Veelo en Blijf Van Wierd Duk Af Brussen

bruiloft trouwen

TPO Podcast 340 met Best Man Veelo & Bruidegom Brussen

TPO Podcast 338 met Alopecia Veelo en Fresh Prince Brussen

TPO Podcast 337 met Hugo Veelo en Bert de Jonge

TPO Podcast 336 met Opvanghuis Veelo en Koninklijk Vastgoed Brussen

TPO Podcast 334 met Pantserwagen Veelo en Zonnebloempje Brussen

TPO PODCAST

TPO Podcast 332 met Let’s Go Brandon Veelo en Human Corridor Brussen

Roderick Veelo Bert Brussen TPO Podcast

‘Nederlandse leger geen slagkracht, wel genderneutrale toiletten en regenboogcamouflage’

Nuke

TPO Podcast 330 met Vladimir Veelo en Borsjt Brussen

Vladimir Putin 328

TPO Podcast 328 met Vladimir Veelo en Billie Brussen

Roderick Veelo Bert Brussen TPO Podcast

Waarom je TPO Podcast 327 met Roderick Veelo en Bert Brussen moet luisteren samengevat in 13 seconden

TPO Podcast 326 met Grensoverschrijdend Veelo en Privileges Brussen

Podcasts

Multi Award Winning TPO Podcast 353 met Beste Presentator Roderick Veelo en Bert Brussen

Lees verder

TPO Podcast 352 met Rodney Veelo and Burt Brussen

Lees verder