Opinie

Bert Brussen – Het wachten is op Thierry Baudet die zijn aftreden bekendmaakt

17-03-2022 11:26

Thierry Baudet
Thierry Baudet, FvD. Screenshot Youtube.

Nog niet alle stemmen zijn geteld, maar het lijkt er op dat FvD één van de grootste verliezers is van deze gemeenteraadsverkiezingen. FvD haalde, tot nu toe, in totaal 49 zetels terwijl FvD in meer dan 50 gemeenten meedeed aan de gemeenteraadsverkiezingen. Dat is nog geeneens één zetel per gemeente.

Doneer aan TPO

En dat voor een landelijke partij die eerder voor een aardverschuiving zorgde bij de Provinciale Statenverkiezingen. Een partij waarvan je bepaald niet kunt zeggen dat er te weinig aandacht voor was in de media of waarvoor te weinig campagne is gevoerd.

Lees ook: Chris Aalberts – ‘Het Coronabedrog’ laat zien: Baudet is krankzinnig geworden

De uitslag is helder: de kiezer is helemaal klaar met FvD. Die paar solo- en duo-zeteltjes in kleine en middelgrote gemeentes zijn eigenlijk nog pijnlijker dan helemaal geen zetels. Het zijn de laatste gestolde restanten van een verder ontbonden lijk.

De kiezer heeft gesproken

De toekomst voor FvD laat zich raden: bij de volgende Provinciale Statenverkiezingen zal FvD vrijwel helemaal verdwijnen. Bij de landelijke verkiezingen daarna haalt FvD maximaal één zetel.

FvD heeft wat dat betreft net genoeg leden om die ene landelijke zetel vast te kunnen houden. Alleen FvD-leden stemmen nog FvD, anders vinden ze het zonde van het lidmaatschapsgeld. Ook het aantal behaalde zetels bij deze gemeenteraadsverkiezingen lijkt gelijke tred te houden met het aantal FvD-leden. Feitelijk bestaat FvD uit ongeveer zestigduizend wappies, antivaxxers en rancuneuze gefrustreerden. De overige 16.940.000 Nederlanders zijn totaal niet in FvD geïnteresseerd.

Het wachten is nu op Thierry Baudet die zijn verantwoordelijkheid neemt en zijn aftreden als partijleider bekend maakt. Zoals dat hoort na een vernietigende verkiezingsuitslag. De kiezer heeft gesproken, naar de kiezer moet je luisteren.

Want échte politici nemen échte verantwoordelijkheid. Tenzij ze van GroenLinks zijn.

The Great Reset

Of van FvD, zoals straks ongetwijfeld zal blijken. Want voorspelbaar zal Baudet roepen dat FvD juist een enorme winst heeft behaald en dat de rest een of ander complot is tegen Thierry Baudet. Of, zoals ik een FvD-aanhanger op Twitter zag jammeren: ‘Nederland verdient The Great Reset gewoon!’.

De FvD weggevaagd oftewel: The Great Reset. Krijgen Baudet en zijn complotmarmotten toch nog gelijk.

 

Lees ook van Bert Brussen:

Ode aan progressieve politici, Nobelprijs voor Corinne Ellemeet
De Pers Groep Metoo-doofpotzaak: het is stil aan de overkant
Bert Brussen Podcast – Eén uur en drie kwartier lang ongecensureerd Wierd Duk
Facebookloze dagen

 

Doneer aan TPO!