Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Willem Engel

19-03-2022 09:31

Willem Engel
Willem Engel. Schreenshot Twitter.

Films en seriesFilms en series
 

Beste Willem,

Van alle volksmenners die de afgelopen jaren als maden in de hersenen van de complotgekkies zijn gekropen, vind ik jou misschien wel de meest verachtelijke figuur.

Omdat je precies wist wat je deed.

Waar CDA-minister Hugo de Jonge (in samenwerking met de mensen van het RIVM die adviezen van het OMT manipuleerden) welbewust bejaarden een gruwelijke, eenzame dood in joeg door maandenlang beschermingsmiddelen in de verpleeghuizen en thuiszorg te verbieden, stond jij aan de andere kant met je semi-wetenschappelijke praatjes heel wat labieltjes van vaccinatie af te houden.

Ter meerdere eer en glorie van je ego en je bankrekening.

En toch vind ik het – met de kennis van nu – een grove schande dat jij achter de tralies zit.

Ten eerste omdat ik principieel tegen volkstribunalen ben.

Dat het Openbaar Ministerie pas in actie is gekomen nadat ene Norbert Dikkeboom een door meer dan 23.000 mensen getekende collectieve aangifte tegen jou heeft georganiseerd, vind ik walgelijk.

Dikkeboom trad daarmee in de voetsporen van de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls en links deugvolk dat een collectieve aangifte tegen Geert Wilders op touw zette en dat leidde tot een jaren durend politiek proces vanwege Wilders’ “minder, minder, minder”-uitspraak.

Volksgerichten zijn gewoon niet echt mijn ding.

Ten tweede omdat ik in de meeste social media-berichten die volgens de media mogelijk worden gezien als opruiend niet echt het aanzetten tot geweld zie.

Als jij mensen oproept om koffie te gaan drinken voor de ambtswoning van Hubert Bruls nadat die een restaurant heeft gesloten, zou het vervelend zijn voor de familie Bruls.

Want kan Ilse Huberts voorraad Pringles paprikachips wel tijdig aanvullen?

Maar het lijkt mij gezien Bruls aanmatigende houding gedurende de coronacrisis vooral een ludieke actie.

Je oproep om een verzorgingstehuis in Goirle te bellen nadat dat de deuren sloot vanwege een corona-uitbraak, wat leidde tot overbelaste lijnen en intimiderende telefoontjes, vond ik ronduit onsmakelijk.

Maar zette je aan tot geweld?

Nee, hooguit tot een demonstratie van de leeghoofdigheid van een deel van je discipelen.

Wel een interessante tweet vond ik je ook al onsmakelijke oproep tot het besmetten van mensen uit november 2021. “Het is je plicht, nu vast staat dat de prikjes compleet mislukt zijn, te zorgen voor zoveel mogelijk infecties.”

Waarom ik die interessant vind?

Omdat ‘zorgen voor zoveel mogelijk infecties’ precies is wat Hugo de Jonge in het begin van de pandemie, toen er nog geen ‘prikjes’ waren, deed toen hij dat OMT-advies over beschermingsmiddelen in de verpleeghuizen liet aanpassen.

Als jouw oproep, die kwam toen de coronapandemie over het hoogtepunt heen was, al wordt gezien als een oproep tot ‘geweld’, hoe gaat Justitie de mondkapjesmisdaad van Hugo de Jonge tíjdens het hoogtepunt van de coronaepidemie dan uitleggen?

Enfin.

Geen misverstand, Willem.

Als ik het woord scumbag hoor, zie ik jou voor me.

Je hebt net zo weinig op met andere mensen als je vader, de krottenkoning van Rotterdam, en als je juridisch adviseur Jeroen Pols, de veroordeelde drugscrimineel.

Maar ik schreef dat ik het – met de kennis van nu, want ik heb geen idee welk materiaal het OM precies heeft – een grove schande vind dat jij achter de tralies zit.

 Omdat het opsluiten van mensen die de randen van de vrijheid van meningsuiting opzoeken, net als het censureren van RT en Sputnik News door de Europese Commissie en het doordrukken van dat ‘Europese’ vaccinatiebewijs dat nodig blijft om te reizen, past in het script dat George Orwell in ‘1984’ bleek te hebben geschreven voor het huidige tijdsgewricht.

Ik denk dat Hugo de Jonge de Nederlandse bevolking tijdens de coronapandemie meer kwaad heeft gedaan dan jij.

Toch loopt hij vrij rond en zit jij achter de tralies.

Dat schuurt.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Voor als je weer vrij bent.

PS2 Me nieuwe Nieuwsbrief is uit!