Nieuws

Trump mag terugkeren op Twitter

10-05-2022 21:54

Donald Trump
President Donald Trump. Joseph Sohm / Shutterstock.com

Elon Musk wil de verbanning van Donald Trump van Twitter ongedaan maken. De verbanning was in de ogen van de verwachte Twitter-eigenaar een slechte beslissing. De voormalige president mag dus terugkeren op het platform. Musk deed de uitspraken in een interview met de Financial Times. De ondernemer benadrukte wel dat hij nog niet de eigenaar is van Twitter,

Trump werd na de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021 beschuldigd van opruiing. Hiervoor werd zijn Twitter-account, waar hij voortdurend gebruik van maakte, geschorst. Via de rechter probeerde hij de schorsing nog ongedaan te maken, maar dit is niet gelukt.

Vorige maand zei Trump nog tegen Fox News dat hij niet van plan is terug te keren op Twitter, zelfs als Musk de eigen wordt. Inmiddels heeft Trump een eigen mediaplatform, Truth Social genaamd. Deze Twitter-kloon lijkt echter met aanhoudende problemen te kampen, waardoor een wachtlijst is ontstaan van 1,5 miljoen mensen. Het platform bleek bij lancering niet over de capaciteit te beschikken om zoveel mensen in één keer toe te laten.