Partnerbijdrage

Hierom moet je altijd goed nadenken, waarom je welke opleiding wilt gaan volgen

12-05-2022 13:21

Tegenwoordig moeten we al op een jonge leeftijd bepalen welke kant we op willen gaan. Vanaf een leeftijd van 15 jaar bepalen we op de middelbare school al welk vakkenpakket we kiezen en nog geen drie jaar later moeten we al een vervolgopleiding kiezen. Hieruit kan soms blijken dat we niet de juiste vakken hebben gekozen en moeten we een cursus volgen om de benodigde kennis te krijgen. Gelukkig bestaan er nog instanties die opleidingen en trainingen aanbieden om zo de kennis te vergaren die nodig is voor een bepaald vakgebied. Denk hierbij aan banen bij de gemeente of overheid.

Opleidingen

Voor een functie in de overheid of gemeente moet je over de nodige kennis en vaardigheden beschikken. Door een training of cursus te volgen kan je deze vaardigheden bijspijkeren en leren. Er worden voor elk opleidingsniveau verschillende cursussen aangeboden, van mbo tot aan hbo niveau. Bijvoorbeeld een opleiding burgerzaken volgen, kunnen deze uiteenlopen van post-hbo van 6 maanden tot een training van 4 dagen. Daarnaast worden deze trainingen ook incompany aangeboden en kan je sommige trainingen volgen met je team. Een training van een paar dagen zijn bijvoorbeeld omgaan met agressie of migratie. Wil je echt goed verder ontwikkelen, dan kan het volgen van de opleiding participatiewet een goede optie zijn. Tijdens deze training van drie maanden wordt je klaargestoomd dat je alles met betrekking tot de participatiewet weet en wat dit voor de burger betekent.

Voorwaarden

Voor sommige opleidingen moet aan een aantal voorwaarden voldaan worden. Zo ook bij de opleiding participatiewet. De eisen voor het volgen van deze opleiding is dat je beschikt over HBO-niveau en ook minimaal één jaar werkervaring hebt op het gebied van sociale zekerheid. Naast dat er voor sommige opleidingen en cursussen een aantal voorwaarden zijn, is de locatie van de cursus zelf te bepalen. Er worden cursussen op meerdere plaatsen aangeboden. Ook is er de mogelijkheid om een cursus online te volgen. Wanneer een training alleen klassikaal gevolgd kan worden, dan kan je zelf je voorkeurslocatie bepalen. Hierdoor hoef je niet voor een cursus heel Nederland over te reizen.

Wanneer we een keuze moeten maken welke vervolgopleiding we gaan doen, kunnen we soms een verkeerde keuze hebben gemaakt. Gelukkig bestaan er trainingen en cursussen om de benodigde vaardigheden te krijgen en een functie te bemachtigen die we willen doen. Door middel van trainingen of cursussen te volgen.


 
 

Advertentie

True managed webspace

Lees ook deze artikelen

Vaccineren CDC

Met deze banen kun je leren hoe je anderen helpt

Economische steun regering werkt, maar economische krimp 8,5% in tweede kwartaal

Baas VNO-NCW: Bijstandstrekkers zijn ‘labbekakken’

Vermeend: ZZP’ers horen ook bij de banenmotor van Nederland

‘Nauwelijks banen gered in de zorg’

30.000 banen weg in de zorg

Banenverlies bij CDA, PvdA en GroenLinks

Kabinet richt belastingverlagingen op werkgelegenheid

Kabinet, red de toekomst

De toestand van de Europese Unie 2013

Podcasts

Multi Award Winning TPO Podcast 353 met Beste Presentator Roderick Veelo en Bert Brussen

Lees verder

TPO Podcast 352 met Rodney Veelo and Burt Brussen

Lees verder