Nieuws

Wilders en Dewinter in Brussel

13-05-2022 07:50

Geert Wilders op campagne in 2018. Bron: C.W. Burgers/Shutterstock

Geert Wilders en Filip Dewinter zijn vrijdag niet welkom in de Brusselse wijk Molenbeek, dat meldt het Belgische Knack op basis van persbureau Belga. Het tweetal had een wandeling willen maken door de achterstandswijk, onder het mom van een ‘werkbezoek’. De aanleiding was een uitspraak van een socialistisch politicus, die zei zich niet meer in België te voelen als hij in Molenbeek kwam. Filip Dewinter, Vlaams parlementslid en voormalig leider van het Vlaams Blok (nu Vlaams Belang), had Wilders uitgenodigd om te komen kijken hoe het stadsdeel erbij ligt. De socialist is voor zover bekend niet op de uitnodiging ingegaan.

Wilders en Dewinter hadden een formele aanvraag ingediend voor de wandeling. De risicoanalyse van de politie was negatief, en de burgemeester van het stadsdeel besloot het uitstapje te verbieden, ook voor andere deelnemers. Ook tegenstanders van de actie hebben een samenscholingsverbod gekregen.

Islamsafari

Het is niet de eerste keer dat Wilders en Dewinter de deur voor de neus dichtgesmeten krijgen. In 2017 wilden ze in Molenbeek op ‘islamsafari’. Molenbeek was in die tijd berucht vanwege het relatief hoge aantal jonge moslimfundamentalisten, waaronder enkele aanslagplegers. Het bezoek werd toen ook verboden door het stadsdeelbestuur.

Geert Wilders zegt op Twitter dat hij vrijdag toch naar Brussel gaat:

 

Update: Wilders is in Brussel

Politie pakt tegendemonstrant op