Nieuws

Racistische Buffalo-massamoordenaar wilde in meer supermarkten mensen doodschieten

16-05-2022 15:05

Payton Gendron
Payton Gendron.

De ‘blanke tiener’ Payton S. Gendron (18) die zaterdag in een daad van racistische terreur tien, voornamelijk zwarte,  mensen doodschoot in een supermarkt te Buffalo had plannen om daarna nog veel meer mensen dood te schieten. Dat zegt de politiecommissaris van Buffalo Joseph Gramaglia:

“Er is bewijs gevonden dat hij plannen had om, als hij het zou overleven, verder te gaan met moorden en het neerschieten van mensen. Er werd zelfs gesproken over een volgende supermarkt. Uit bepaalde documentatie wordt duidelijk dat hij naar een andere grote supermarkt wilde. Hij wilde met zijn auto verder rijden over Jefferson Avenue en verder gaan om hetzelfde te doen. Deze daad was goed gepland…door een ziek persoon.”

De politie denkt dat Gendron een dag voor de aanslag ook al bij de supermarkt in Buffalo was om de boel te verkennen. Ook gaat de politie er vanuit dat hij alleen handelde.

Gendron heeft inmiddels ‘onschuldig’ gepleit voor een rechter. Hij zit in voorarrest, wordt in de gaten gehouden uit angst voor een zelfmoordpoging, en kan niet op borgtocht vrijkomen. Als hij wordt veroordeeld voor moord kan hij tot levenslang zonder vervroegde vrijlating worden veroordeeld.

De Officier van Justitie heeft laten weten dat de daad wordt beschouwd als een ‘haatmisdaad’ en ‘een daad van raciaal gemotiveerd gewelddadig extremisme’.

 

Gebruikte bronnen:

CNN
ABC7
Fox News

 

Lees ook:

‘Blanke tiener’ Payton S. Gendron (18) schiet 10 mensen dood in supermarkt Buffalo, racistische terreur