Nieuws

Subcomité Huis van Afgevaardigden houdt hoorzitting over UFO’s

17-05-2022 15:58

Bron: Shutterstock

Vandaag wordt een opmerkelijke hoorzitting gehouden in het C3 subcomité van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. C3 staat voor contraterrorisme, contraspionage, en contraproliferatie. De volksvertegenwoordigers gaan zich buigen over het onderwerp van ”Unidentified Aerial Phenomena,” in de volksmond vliegende schotels dus.

Politico schrijft dat inlichtingendiensten worstelen met de vraag hoeveel ze kunnen delen met het publiek, en hoe er met het fenomeen moet worden omgegaan. Volgens bronnen die met de nieuwssite spraken zijn er binnen het Pentagon verschillende stromingen, waarvan sommigen UAP’s zeer serieus nemen. Het is echter aan politici om hier toezicht op te krijgen en te houden.

Volgens de voorzitter van het comité, André Carson, moet de openbare zitting helpen om het onderwerp uit het verdomhoekje te halen. Het moet zo makkelijker worden voor burgers en militairen om iets te melden, en zo een beter beeld te krijgen. Carson merkt op dat het stigma rond het onderwerp te lang goede analyse in de weg heeft gestaan. De overheid moet UAP’s behandelen als een potentieel gevaar voor de nationale veiligheid. Een deel van de hoorzitting zal dan ook achter gesloten deuren plaatsvinden, om te voorkomen dat staatsgeheime informatie in de openbaarheid komt.