Herman Brusselmans – Bregje Hofstede, een hysterica zal ze zonder twijfel altijd blijven

01-06-2022 11:53

Herman Brusselmans
Herman Brusselmans. Foto: Michiel Hendryckx/wikimedia. Bewerkt door TPO.

Een van de oninteressantste hysterische feministes in Nederland is de schrijfster van wakke, zielige columns en in de gierput thuishorende flutromans Bregje Hofstede. Als je in haar nabijheid het n-woord gebruikt krijgt ze een rolberoerte; als je in haar nabijheid zegt ‘De vrouw hoort in het huishouden’ krijgt ze een hartverzakking en als je in haar nabijheid fluistert: ‘Schatje, mag ik je tieten even zien?’ krijgt ze een nog drogere kut dan ze al had.

Lees ook: Herman Brusselmans – Bregje Hofstede is een tietloos factotum, een ontwijfde minkukel

Wat die Hofstede allemaal voor onzin, flauwekul, en kromme redeneringen bij elkaar tatert, dat is praktisch niet te bevatten. En ze wordt nog ernstig genomen ook. Er kan geen discussie of debat over het feminisme gevoerd worden of daar sluipt die Hofstede weer binnen met haar pruimenmondje in aanslag om voor de zoveelste keer te mijden brabbelshit aan haar oeuvre toe te voegen. Als je mij vraagt: ‘Wat kies je, tienduizend euro of naar bed gaan naar Bregje Hofstede?’ dan kies ik niet voor de tienduizend euro want ik heb poen genoeg en dan kies ik wel voor het naar bed gaan met Bregje Hoftede, maar ik verzeker jullie, in dat bed zou Hofstede zich compleet aan mij moeten onderwerpen, zou ze erachter komen hoe een echte man te werk gaat en zou ze meer orgasmes kennen dan tot nu toe in haar door schraalheid gekenmerkte seksleven.

Het kan namelijk niet anders dan dat een hysterische feministe beroerde seks dient te ondergaan. Een vrouw die lekkere seks heeft, heeft het helemaal niet nodig om hysterie en feminisme te combineren. Een vrouw die lekkere seks heeft bedankt de goden op haar knieën dat ze in de handen is gevallen van een ware vent die weet hoe hij z’n wijffie op de juiste manier alle hoeken van de kamer moet laten zien. Deze ware vent begeleidt het wijffie naar de hoogste toppen van de extase en zelfs al zou hij tijdens het aanhoudende bevredigen van het mokkel vijftig keer luidt het n-woord uitspreken dan nog zal het mokkel schreeuwen: ‘De Witte Man Is Koning! Ja, Pak Mij, Witte Man! Verover Mij, Verneder Mij, Bezit Mij!’

Maar ik denk dat Bregje Hofstede jammergenoeg te ver is afgedreven van hoe een gedoodverfde vrouw zich hoort te gedragen in een door mannen terecht beheerste wereld en de moderne tijden zijn er nu eenmaal naar om factota als zij het hoogste woord te laten voeren. En dan zegt ze dingen zoals, en opgetekend door de Vlaamse krant De Morgen: “Kleding communiceert altijd iets of je je daar nu bewust van bent of niet.” Dus als je een bikini aantrekt dan communiceer je: ‘Kijk gerust allemaal naar m’n borsten en m’n billen’ als je een regenmantel draagt dan communiceer je dat je niet nat wil worden en als je, zoals Bregje Hofstede het meestal doet, onbestemde kleding aantrekt (‘Een broek en een stoer jasje’, noemt ze het zelf) dan communiceer je dat je een feministe bent die hysterisch wordt bij de gedachte dat haar kleding enige erotiek zou uitzenden.

Wat verder zegt Hofstede: “Tegelijkertijd denk ik dat best veel vrouwen al enorm op voorhand bezig zijn met verouderen.” Je moet die zin ‘ns twee of drie keer lezen. Die zin drukt niks uit wat ergens op slaat. Die zin is pure nonsens. Als die zin tóch iets wil zeggen is het allicht: ‘Een vrouw van dertig is bezig met veertig worden. Of vijftig. Of tachtig. Of honderdtien.’

Ja, dat geldt voor vele vrouwen, die anders niks te doen hebben dan zich bezighouden met de evolutie van hun uiterlijk. Deze vrouwen zijn allesbehalve feministes, wier uiterlijk hen immers per definitie gestolen kan worden. Dus misschien is Bregje Hofstede helemaal geen feministe! Maar een hysterica zal ze zonder twijfel altijd blijven.

 

Lees ook van Herman Brusselmans:

Lang leve de wijven!
‘Jeroen Brouwers was een gestampte boer met manieren van een hyena’
Verdomd als het niet waar is, er zat een kaars in m’n anus