Nieuws

Democraten bereiden een show voor tijdens hoorzittingen ”januari 6”

06-06-2022 16:59

Trump-aanhangers op het Capitool. Bron: Lev Radin via Shutterstock

Deze week beginnen in Washington de publieke hoorzittingen van de speciale commissie die is ingesteld om onderzoek te doen naar de bestorming van het Capitool op 6 januari 2020. De commissie bestaat uit zes Democraten en één Republikein. Het doel is om meer te weten te komen over de bestorming door aanhangers van president Trump. Ook de betrokkenheid van Trump of mensen in zijn omgeving bij de bestorming zal een onderdeel zijn van het onderzoek. De eerste publieke hoorzitting zal donderdag plaatsvinden.

De Democraten doen er alles aan om te zorgen dat het een memorabele gebeurtenis wordt. Zo is een adviseur aangetrokken die de tv-presentatie voor moet bereiden. James Goldston is de voormalige president van ABC News. Hij is aangenomen om een speciale uitzending te maken over de bevindingen van de hoorzittingen. De commissie komt waarschijnlijk met nooit eerder vertoonde camerabeelden, foto’s, en getuigenissen over de bestorming. Ook zijn al meer dan duizend verhoren afgenomen van betrokkenen.

Zeker twee nieuwszenders, ABC en NBC, zullen hun normale programmering onderbreken om live verslag te doen. Bij de Republikeinen zou ondertussen worden gewerkt aan ”damage control”, door vlak na de hoorzittingen congresleden op tv te laten verschijnen voor commentaar.