Nieuws

Conducteur NS overleden, werd onwel na worsteling in de trein

20-06-2022 13:06

Station Hilversum. Bron: Jan van der Wolf via Shutterstock

Zondagavond is op station Hilversum een 62-jarige conducteur overleden na een aanvaring met twee passagiers. De hoofdconducteur, die ruim veertig jaar voor de NS werkte en uit Hengelo kwam, sprak twee minderjarige jongens aan die zonder vervoersbewijs in de intercity richting Amersfoort zaten. De man riep twee van zijn collega’s erbij, waarna de woordenwisseling hoog opliep. Hierbij ontstond een korte fysieke worsteling, die volgens de politie van korte duur was.

Na de worsteling werd de conducteur onwel op het station, en overleed even later. Er werd tevergeefs een poging gedaan de man te reanimeren. Volgens de politie is nog niet duidelijk of er een verband is, en roept getuigen op zicht zo snel mogelijk te melden. Een van de betrokken jongens werd aangehouden in Hilversum centraal, de andere werd later thuis opgepakt. De jongens zijn 15 en 16 jaar oud.

Enkele honderden leden van de vakbond voor rijdend spoorpersoneel , VVMC, demonstreerden maandagochtend voor het NS-hoofdkantoor in Utrecht vanwege de Cao-onderhandelingen. Hierbij werd ook stilgestaan bij de overleden conducteur. Een woordvoerster van de bond zegt dat het vermoedelijk om een hartaanval ging, zo schrijft de Telegraaf. Volgens een woordvoerder van NS moet er eerst goed medisch onderzoek gedaan worden voordat de precieze doodsoorzaak kan worden vastgesteld.