Nieuws

Mediatycoon Rupert Murdoch (91) gaat scheiden van vierde vrouw Jerry Hall (65)

23-06-2022 13:03

Rupert Murdoch en Jerry Hall bij de Oscars in 2019. Bron: Joe Seer via Shutterstock

De Australische mediamagnaat Rupert Murdoch gaat voor de vierde keer scheiden. De zakenman, eigenaar van een internationaal media-imperium, trouwde in 2016 met de Britse actrice Jerry Hall. Het was voor Murdoch alweer het vierde huwelijk, waaruit hij in totaal zes kinderen heeft. Hall had van 1977 tot 1999 een relatie met Mick Jagger van de Rolling Stones. Het stel is nooit officieel getrouwd geweest, maar had wel vier kinderen.

Murdoch bezit onder andere Fox News en de Wall Street Journal in de Verenigde Staten, de Sun, Sky News en The Times in het Verenigd Koninkrijk. Zijn zoon en erfgenaam Lachlan bekleedt bestuursfuncties bij de Fox Corporation. Rupert Murdoch is momenteel ongeveer 14 miljard pond waard.

Volgens de Daily Mail is het de vraag hoeveel de scheiding Murdoch gaat kosten. Onbekend is of Murdoch voor het huwelijk afspraken heeft gemaakt over de verdeling van bezit bij een eventuele scheiding, maar volgens de krant zal de integriteit van de mediaondernemingen niet op het spel staan. Wel kan een verdeling gemaakt worden van bezit dat door het koppel werd aangekocht gedurende hun huwelijk. De grootste aankoop was een ranch van 225 miljoen pond in de Amerikaanse staat Montana, in de buurt van Yellowstone National Park.