Nieuws

Boerenprotesten blokkeren weer snelwegen met tractoren en hooibalen

27-06-2022 14:47

Bron: Ok-product studio via Shutterstock

Boerenactivisten zijn vandaag weer aan het demonstreren op de Nederlandse snelwegen. Mark van den Oever, voorman van Farmers Defence Force, zei eerder dat alles gaat rollen wat kan rollen, maar dat burgers zoveel mogelijk moeten worden ontzien. Op verschillende plaatsen wordt het verkeer gestopt met tractoren. Ook worden er op verschillende plaatsen balen hooi op de weg gegooid die vervolgens niet één-twee-drie te verwijderen zijn door de politie.

Een andere groep boeren is met de tractor het natuurgebied Korenburgerveen ingereden, vlakbij Winterswijk. Aldaar hebben ze een creatieve oplossing gevonden voor het stikstofprobleem. Veel boeren stellen dat Nederland het Duitse voorbeeld moet volgen, en een hogere stikstofuitstoot toe moet staan.

De politie deelde na het protest in Stroe afgelopen woensdag honderden boetes uit aan boeren die met hun tractoren op de snelweg hadden gereden. Een politiewoordvoerder waarschuwde ook voorafgaand aan deze protesten dat boeren die zich niet aan de regels houden, rekening moeten houden met boetes.