Nieuws

Texaanse politie vindt 46 lijken en 16 overlevenden in volgepakte oplegger

28-06-2022 12:06

grensbewaking aan de Texaans-Mexicaanse grens. Bron: ajkman via Shutterstock

Reddingsdiensten in de Texaanse stad San Antonio hebben maandagavond een vrachtwagenoplegger ontdekt die volgepropt zat met mensen. De meesten van hen, 46, waren bij de ontdekking al overleden door hitte, verdrukking en uitdroging. 16 mensen konden levend worden bevrijd, en zijn naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de plaatselijke brandweer waren de mensen ”heet om aan te raken” en zaten ze op elkaar gestapeld in de oplegger. Er was geen water aanwezig, en de chauffeur was gevlucht.

Onder de overlevenden waren vier minderjarigen, maar onder de doden waren geen kinderen. Verschillende mensen zijn afgevoerd met verschijnselen van zonnesteek, uitputting en uitdroging. Volgens de brandweer zaten de mensen in een geïsoleerde oplegger, die normaal wordt gebruikt om producten gekoeld, of juist niet te koel te vervoeren. In deze oplegger zat echter geen werkende airconditioning. De mensen werden ten zuiden van San Antonio gevonden, in een streek waar de temperatuur maandag opliep tot wel 40 graden Celsius.

Volgens de politie werd de oplegger gevonden toen medewerkers van een lokale onderneming mensen om hulp hoorden roepen. Er zijn inmiddels drie personen gearresteerd in verband met het incident. De politie kan nog niets zeggen over hun betrokkenheid. De autoriteiten gaan uit van mensensmokkel.