Nieuws

Republeinse Senator: FBI stopte informatie over Hunter Biden in doofpot

26-07-2022 15:17

Bron: Mark Van Scyoc/Shutterstock

Volgens een Amerikaanse Senator bestaat er een doofpot bij de FBI voor belastende informatie rond Hunter Biden. Dat schrijft CBS News. Chuck Grassley (Republikein, Iowa) schrijft in een brief dat hij contact heeft gehad met meerdere geloofwaardige klokkenluiders binnen de FBI. Die zeggen tegen hem dat informatie over Hunter’s privĂ©leven en zakenrelaties meerdere malen is afgedaan als zijnde onbetrouwbaar. Dit was echter in veel gevallen onterecht, en sommige agenten binnen de dienst lijken zich dan ook vooral door hun politieke voorkeur te hebben laten leiden. Het gaat om informatie die in 2020 vlak voor de verkiezingen naar buiten kwam.

Er loopt nog een onderzoek naar Hunter voor mogelijke corruptie. Zo zou hij zaken hebben gedaan met een Chinees bedrijf, hierbij gebruik makend van zijn achternaam als voornaamste kwalificatie. De Daily Mail publiceerde eerder een stuk over voicemails waarin Joe Biden met zijn zoon communiceerde over diens zaken. President Biden heeft altijd volgehouden dit nooit te hebben gedaan. Ook kijkt het onderzoek naar een aantal andere mogelijke aanklachten. Hieronder vallen ook zijn drugsbezit, belastingzaken, en liegen bij de aankoop van een wapen. Mogelijk gooit het ministerie van Justitie het op een akkoordje met Hunter, en krijgt hij een aanklacht voor een aantal lichte vergrijpen, maar niet voor de internationale corruptiezaak met zakenpartners uit het buitenland.

Nou hoeven Amerikanen zich waarschijnlijk geen zorgen meer te maken dat hun president nu chantabel is dankzij zijn zoon. Alle vuile was van Hunter lijkt inmiddels toch al buiten te hangen, dankzij meerdere lekken van zijn eigen laptop en telefoon. De beste man lijkt iedere keer dat hij iets strafbaars deed de camera aan te hebben gehad.