Nieuws

Oostenrijkse corona-arts pleegt zelfmoord na onophoudelijke stroom bedreigingen, haat

01-08-2022 12:20

Lisa-Maria Kellermayr
Lisa-Maria Kellermayr. Screenshot Youtube.

De 36-jarige Oostenrijkse corona-arts Lisa-Maria Kellermayr heeft zelfmoord gepleegd. Ze werd vrijdag dood aangetroffen in haar praktijk te Seewalchen. Volgens de Oostenrijkse politie is het uitgesloten dat zij door een misdrijf om het leven is gekomen. Kellermayr liet enkele afscheidsbrieven achter, gericht aan de politie en de Oostenrijkse artsenvereniging. Zij werd door haar assistente dood aangetroffen in een speciaal beveiligde panic room in haar praktijk. Kellermayer werd al lange tijd ernstig bedreigd door coronawappies en was slachtoffer van een onophoudelijke stroom aan (online) haat.

Er komt iets nieuws en het heet TPO 3.0.

Ondanks dat de politie de inhoud van de afscheidsbrieven niet wil vrijgeven, zijn deze afscheidsbrieven inmiddels in handen van Oostenrijkse media. In die brieven staat onder andere:

“Geen stress, je zult me ​​waarschijnlijk niet meer levend vinden. Het is 2.30 uur. Ik heb me teruggetrokken in de paniekkamer en zal zelfmoord plegen. Ik kan niet meer… Er is veel gepraat maar niemand deed iets. Ik vervloek de staatspolitie! “

Covid-19-expert

Kellermayr was tijdens de coronapandemie veelvuldig te zien, horen en lezen in Oostenrijkse media. Ze was groot voorstander van Covid-19-vaccinaties en was één van de bekende Oostenrijkse Covid-19-experts. Zo was ze van mening dat ‘de hele wereld moet worden gevaccineerd‘.

Zij werd door haar media-optredens al snel het mikpunt van haat en (soms zeer ernstige) bedreigingen, vooral via ‘social’ media. Enkele van de dreigementen die zij via ‘social’ media binnenkreeg werden gepubliceerd op haar eigen website. De anonieme afzenders bedreigden haar met de belofte van een sadistische orgie van geweld, marteling en het op gruwelijke wijze doden van haarzelf en haar medewerkers.

Praktijk gesloten

De onophoudelijke stroom aan dreigementen werd op een gegeven moment zo erg dat Kellermayer zich genoodzaakt  zag haar praktijk voor enige tijd te sluiten.

Eind juni liet ze weten dat ze haar praktijk niet meer zou openen, omdat een gedeelte van haar medewerkers zich niet langer veilig voelde.

Kritiek op politie

Kellermayer heeft meerdere malen openlijk laten weten dat de politie te weinig voor haar betekende en dat ze zich onvoldoende beschermd voelde door de politie. Volgens eigen zeggen heeft ze daarom 100.000 euro aan (persoons)beveiligingsmaatregelen moeten uitgeven.

De Oostenrijkse politie heeft in een reactie gezegd dat ze ‘alles hebben gedaan aan bescherming wat wettelijk mogelijk was’ en dat ze ‘meer dan honderd keer contact hebben gehad’ met Kellermayr over haar beveiliging. De Oostenrijkse artsenvereniging heeft laten weten dat er onlangs nog contact is geweest met Kellermayr en dat er een advocaat was ingehuurd, onder meer als assistentie bij het maken van beveiligingsplannen.

Weinig verdachten gevonden

Ondanks de vele aangiftes en meldingen die Kellermayer van de dreigementen heeft gedaan zijn er weinig verdachten in het vizier van de politie gekomen. In november vorig jaar moest de politie een onderzoek sluiten omdat de bedreiging afkomstig was van een IP-adres op het dark net. Hierdoor was verdere opsporing onmogelijk.

In april van dit jaar werd een Duitser aangehouden en verhoord, maar de man ontkende. Het regionale parket moest daarna verdere vervolging staken omdat er geen mogelijkheden waren voor nationale vervolging. Ook kwam een mogelijke verdachte in beeld dankzij nieuwe gegevens die via een activistische hacker werden achterhaald.

Herdenking

In verschillende Oostenrijkse steden wordt Kellermayer maandag herdacht. In Linz, Graz, Wenen en Wels gaan mensen maandagavond de straat op, dinsdag wordt in Salzburg een herdenkingstocht georganiseerd.

De Oostenrijkse president Alenxander van der Bellen (Der Grünen) heeft in een reactie op Twitter laten weten:

“We moeten een einde maken aan deze intimidatie en haatzaaierij. Voor haat en intolerantie is geen plaats in Oostenrijk. Maar sommige mensen zijn woedend geworden. En deze mensen hebben haar bang gemaakt, haar bedreigd, eerst op het internet maar daarna ook tegen haar persoonlijk, direct in haar eigen praktijk.”

Op ‘social’ media spreken diverse (Oostenrijkse) artsen inmiddels hun steun uit voor Kellermayr. Onder andere onderstaande tekst wordt door artsen en wetenschappers veelvuldig gedeeld:

“Ik zal als arts op Twitter blijven. Ook met mijn volledige naam. Om te spreken over mijn expertise en onderwerpen gerelateerd aan Covid19. Evidence based in combinatie met de dagelijkse praktijk. We moeten dit niet overlaten aan dwarsdenkers, idioten, nazi’s en vijanden van de vrijheid.”

 

Er komt iets nieuws en het heet TPO 3.0.

 

Gebruikte bronnen:

Kronen Zeitung
Kurier
Der Standard
Die Presse
dr-kellermayr.at

 

Enkele van de vele bedreigingen die Lisa-Maria Kellermayr via ‘social’ media binnenkreeg (via website Kellermayr):

 

 

 

Lees ook:

Enorme groei omzet en winst Pfizer, dankzij coronavaccins en Paxlovid-pillen
RIVM: ‘Stijging positieve coronatests waarschijnlijk begin nieuwe coronagolf’
Coronacomplottheorieën bedreigen sociale cohesie en gelijke kansen in samenleving