Media

Televizier-Ring op de schop: onderscheid presentator en presentatrice stopt

09-08-2022 13:58

Foto screenshot YouTube

Nadat men eerder al, net als bij de Gouden Kalveren, stopte met onderscheid maken tussen acteurs en actrices stopt Gouden Televizier-Ring Gala nu ook met het onderscheid tussen presentator en presentatrice.

Impact

Volgens de organisatie is dit om ruimte te maken voor de nieuwe spetterende Televizier-Ster Impact prijs:

“Om in de verkiezing ruimte te maken voor de Televizier-Ster Impact zijn dit jaar de categorieën Presentator en Presentatrice, net als bij Talent en Acteur al langer het geval is, samengevoegd tot één categorie.”

Hoewel “de televisie al decennialang [geldt] als bron van vermaak en ontspanning” gebeurt er soms “echt iets bijzonders”. En dat wil Televizier graag belonen.

“Dan raakt een programma, interview, documentaire of discussie een gevoelige snaar bij het kijkende publiek, zet het een onderwerp op de agenda of ontstaat er een broodnodige discussie die de Nederlandse samenleving vooruithelpt.”

Televizier gaat zelf 10 kandidaten selecteren waarbij het niet uitmaakt welke vorm het programma heeft, waar het te zien is en of er überhaupt mensen naar kijken. Met een beetje mazzel krijgt het gala dankzij deze nieuwe prijs weer de nodige impact.