Nieuws

Boer die afval op A18 dumpte krijgt 80 uur taakstraf

11-08-2022 12:30

Boerderij
Shutterstock.

Tijdens een snelrechtprocedure is de 42-jarige Tim K. uit Oost-Gelre veroordeeld tot een taakstraf van 80 uur door de rechtbank in Arnhem. Omdat K. al 8 uur in voorarrest heeft gezeten hoeft hij nog maar 72 uur van zijn werkstraf uit te voeren.

De boer werd op 28 juli op heterdaad betrapt bij het dumpen van afval op de A18 bij Westendorp. Hij bekende zijn daad voor de rechter maar gaf aan alleen stro op de weg te hebben gestrooid, zo valt te lezen in De GelderlanderHij wilde niets zeggen over andere boeren die bij de acties betrokken waren.

De officier van justitie eiste een werkstraf van honderd uur omdat K. een gevaarlijke situatie had veroorzaakt door in het donker onaangekondigd afval te dumpen. Hij dit bovendien op zo’n wijze gedaan dat er geen normaal gebruik meer gemaakt kon worden van de op- en afrit.

Vanwege de geleden schade diende Rijkswaterstaat een vordering van ruim 3000 euro in die ook door de rechtbank werd toegewezen. Zowel K. als het OM gaan niet tegen de uitspraak in beroep. Aan nu.nl laat het OM weten dat Boer Tim de eerste is die een veroordeling krijgt in de blokkeerzaak, op 18 augustus moet de volgende verdachte voor de rechter verschijnen.