Politiek Buitenland

Bloomberg: ‘Joe Biden gaat zich opnieuw verkiesbaar stellen in 2024’

12-08-2022 12:17

USA President Joe Biden
Joe Biden, 2022. Marlin360 / Shutterstock.com

De 79-jarige Amerikaanse president Joe Biden (D.) wil in 2024 opnieuw vier jaar het Witte Huis in als POTUS. Dit melden diverse ingewijden aan Bloomberg. Volgens Bloomberg zal Biden zich na de midterms in november officieel opnieuw verkiesbaar stellen.

Dit ondanks het feit dat uit opiniepeilingen blijkt dat steeds meer Democraten liever iemand anders in het Witte Huis zien. In een opiniepeiling van CNN in juli dit jaar zei driekwart van de ondervraagde Democraten een nieuwe kandidaat te willen voor de volgende presidentsverkiezingen. Een kwart van de ondervraagde Democraten denkt sowieso dat Biden geen kans maakt op een herverkiezing

Approval rate van 40%

Maar de steeds groter wordende kans dat ook voormalig POTUS Donald Trump (76, R.) weer een gooi zal doen naar vier jaar in het Witte Huis is voor Biden een reden om ook weer mee te doen.

Bovendien blijkt uit peilingen, aldus Bloomberg, dat als Biden tegenover Trump komt te staan het Biden is die zal winnen. Al is zijn approval rate van gemiddeld 40% aan de lage kant. Aan het begin van zijn presidentschap was zijn gemiddelde rating nog 53%.

‘Onze beste kandidaat’

Bloomberg citeert het voormalige Democratische congreslid Cedric Richmond, momenteel werkzaam bij de Democratic National Committee, die uitlegt waarom Biden nog altijd de juiste presidentskandidaat is voor de Democraten:

“Biden denkt dat hij de enige persoon is die Trump kan verslaan bij een eventuele poging tot herverkiezing en daarin heeft hij gelijk. Het is overduidelijk dat hij onze beste kandidaat is. Die berichten over zogenaamde ‘zorgen’ bij Democraten over zijn leeftijd of dalende populariteit zijn vooral irritant en leiden alleen maar af.”