Media

Rem Korteweg: ‘Saaiheid is een prachtige prijs om te betalen voor politieke stabiliteit’

16-08-2022 15:28

Putin
Unsplash.

Eindelijk weer een nieuwe toevoeging aan TPO30.nl. Duurde even, maar dat komt omdat het augustus is en iedereen op de hele wereld, inclusief Nederland, tegelijkertijd op vakantie wil (blijkbaar). Maar, de zomertijd is voorbij! Want behalve dit splinternieuwe interview van Hans van Willigenburg met Clingendael-expert Rem Korteweg, kunnen de abonnees van TPO30.nl komende dagen rekenen op nog veel meer artikelen.

 

Nu meteen TPO 3.0.-abonnee worden!

 

Zo legt Rene Zwaap as we speak de laatste hand aan een diepgravend artikel over (100 jaar) Mussolini en kunnen we woensdag of donderdag nóg een artikel verwachten van nóg een nieuwe schrijver, wiens naam ik even geheim houdt, om de spanning er in te houden. (En dan is begin augustus Kleis Jager ook terug van vakantie, zo is althans de planning.)

Maar nu eerst het nieuwe interview van Hans van Willigenburg met Rem Korteweg lezen. Dat gaat als vanzelf wanneer je ooit TPO+-abonnee was (je bent dan namelijk automatisch, en gratis, TPO30-abonnee geworden) of wanneer je TPO 3.0.-lid bent. Gewoon op ‘Inloggen’ klikken (links onderaan je scherm) en je TPO+-wachtwoord gebruiken of je nieuwe TPO 3.0.-wachtwoord.

 

Nog geen lid/abonnee van TPO 3.0.? Doe dat dan meteen hier!

 

Voor meer informatie kun je hier terecht.

FAQ (handig leestipje!) kun je hier raadplegen.

En om wat extra enthousiasme over te brengen hier een ronkend, maar oprecht en zeer zeker waar TPO 3.0. manifest.

Bon, gratis voor iedereen, de bonusquotes uit het interview met Rem Korteweg (en lees gelijk het eerdere werk van Hans van Willigenburg, nu je toch abonnee bent):

“De grote vraag van de komende decennia,is of China erin slaagt een alternatief model te ontwikkelen dat wereldwijd aantrekkingskracht heeft. Als dat lukt kunnen we heel wat handboeken gaan herschrijven.

Clinton’s nominatie was een lelijk signaal naar de kiezer: ‘wij in Washington bepalen onderling wel wie er president gaat worden’. Van die onderliggende dynamiek van ‘niet serieus genomen worden’ heeft Trump destijds maximaal geprofiteerd.

Ook bij Brexit zag je dat de gevestigde orde zich te snel rijk rekende, slapjes campagne voerde, het Leave-kamp niet serieus genoeg nam

Als ik me niet vergis zal ook de inflatie het komende jaar, en wie weet ook in de jaren daarna, enorm gaan bijdragen aan verscherping van de politieke tegenstellingen.

In de afgelopen decennia hebben we als Westen aardig ons best gedaan onze eigen regels met voeten te treden.

Als er per se een kloof gedicht moet worden dan denk ik vooral dat politici in Brussel veel meer tijd moeten investeren in de communicatie met de lidstaten

Waar ik écht slecht van zou slapen is als de transatlantische relatie met de VS nog verder verstoord zou raken.”