Nieuws

Johan Remkes kwaad op levensmiddelensector: ‘Neemt geen verantwoordelijkheid’

17-08-2022 14:21

Johan Remkes, VVD
Johan Remkes (VVD)

Stikstofgesprekkenleider Johan Remkes (VVD) is niet te spreken over het feit dat de levensmiddelensector niet is ingegaan op zijn uitnodiging voor een gesprek met regeringsleden over het stikstofbeleid. Remkes: “Ik hoor heel vaak heel mooie woorden over maatschappelijk verantwoord ondernemen. Maar deze houding getuigt daar niet van.”

Koepelorganisatie Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), waarbij onder anderen Makro, Deka, Vomar, Spar, Sligro,Lidl, Jumbo, JBoni, Aldi, en Albert Heijn zijn aangesloten, zei maandag een reeds gepland gesprek af. De reden hiervoor is volgens CBL:

“Het CBL vindt het belangrijk om het gesprek met de juiste ketenpartijen aan te gaan over de toekomst van de voedingsmiddelenketen. Omdat de keten donderdag slechts beperkt vertegenwoordigd is, heeft het CBL daarom besloten niet aan te schuiven.

“Daarnaast vindt het CBL het vooral van belang dat het kabinet en de boerenorganisaties eerst weer met elkaar in gesprek gaan om tot oplossingen te komen. Daarna gaat het CBL graag, samen met betrokken ketenpartijen, met de heer Remkes en het kabinet in gesprek.”

Remkes doet overigens alsnog een open uitnodiging tot gesprek: “Als die sector nog behoefte heeft aan een gesprek, dan komt er een gesprek.”

Gebruikte bronnen:

ANP via BNR
CBL
Melkvee.nl