Opinie

Bonusquote: ‘Term homofobie bedoeld om critici homoseksuele praxis zwijgen op te leggen’

18-08-2022 14:51

Gay
Shutterstock.

OPINIE

“Het gebruik van de term ‘homofobie’ is bedoeld om alle critici van de homoseksuele praxis angst aan te jagen en het zwijgen op te leggen. En dat is inmiddels in veel gevallen gelukt.

“Als een christelijke publicist zich schaart achter de nieuwtestamentische uitspraken over homoseksualteit wordt hij gebrandmerkt met deze term en moet hij er rekening mee houden dat hij in sommige kerkbladen niet kan publiceren.

“Homoseksuelen en transseksuelen zijn tegenwoordig nauwelijks een gediscrimineerde minderheid, maar eerder de zogenaamde homofoben.

“De term homofoob polariseert in plaats van dat hij een feitelijk debat bevordert. Het is tijd dat theologie en kerk evenwichtig debatteren over onderwerpen als huwelijk en homoseksuele relaties in plaats van dat ze bij de tijdgeest in de gunst willen komen.ā€

Wie dacht dat transseksuelen en homoseksuelen worden gediscrimineerd is duidelijk geen Duitse hoogleraar theologie, zoals Werner Thiede, die tevens evangelisch-christelijk diepgelovig is.

In een blad van de Duitse evangelicale GemeindehilfsbundĀ schrijft de hoogleraar, volgens het Reformatorisch Dagblad, hoe op nieuwtestamentische maar prehistorische wijze homoseksualiteit afwijzen al snel wordt gezien als ‘homofobie’. Wat dan weer discriminerend is voor de homofoben in kwestie. Je reinste homofobiefobie, kortom.

Tijd voor regenboogzebrapaden zonder kleuren, alleen zwart en wit bijvoorbeeld, voor meer bewustwording van en tolerantie voor homofobie…

De in dit artikel geuite meningen en standpunten zijn die van de auteur en weerspiegelen niet noodzakelijkerwijs de meningen of standpunten van TPO.