Buitenland

Tenminste 32 doden in twee grote auto-ongelukken in Turkije, 49 gewonden, 8 kritiek

20-08-2022 21:30

Ambulance
Atasehir, Istanbul - March 27, 2020 : A hospital emergency service in Istanbul. An emergency call is waiting to help the ambulance patients. Coronavirus pandemic in Turkey. Aydngvn/ Shutterstock.com

ISTANBUL, 20 aug. (Reuters) – Minstens 32 mensen werden gedood in het zuidoosten van Turkije op zaterdag toen voertuigen crashten op hulpverleners die bezig waren met het bijwonen van eerdere ongevallen, zeiden de autoriteiten.

Zestien mensen, onder wie hulpverleners en journalisten, kwamen om het leven toen een bus crashte op een plaats van een eerder ongeval, zei regionaal gouverneur Davut Gul van de zuidoostelijke provincie Gaziantep. Nog eens 20 mensen raakten gewond en werden behandeld.

“Rond 10:45 vanmorgen verongelukte hier een passagiersbus,” zei Gul, sprekend vanaf de plaats van het ongeval op de weg ten oosten van Gaziantep.

“Terwijl de brandweer, medische teams en andere collega’s op het ongeval reageerden, verongelukte 200 meter daarachter een andere bus. De tweede bus gleed naar deze plek en raakte de eerste responders en de gewonden op de grond.”

Los daarvan raakte een vrachtwagen een plaats ongeveer 250 km (155 mijl) ten oosten in Derik district van Mardin waar eerste hulpverleners bezig waren met de gewonden van een ander ongeval, volgens de beelden.

Zestien mensen stierven en 29 anderen raakten gewond als gevolg van het incident in Mardin, zei de Turkse minister van Volksgezondheid Fahrettin Koca, eraan toevoegend dat acht van de gewonden in kritieke toestand verkeerden.