Buitenland

Zweedse politie pakt ‘tiener’ op na schietpartij in winkelcentrum Malmö, 1 dode, 1 gewonde

20-08-2022 10:59

Foto Pixabay

STOCKHOLM, 19 augustus (Reuters) – De Zweedse politie heeft vrijdag een tiener gearresteerd voor het doden van een persoon en het verwonden van een andere bij een schietpartij in een winkelcentrum in de zuidelijke stad Malmö.

Een man overleed aan zijn verwondingen en een vrouw wordt behandeld in het ziekenhuis na het incident in het Emporia centrum, zei de politie.

“Het onmiddellijke gevaar voor het publiek wordt geacht voorbij te zijn,” zei de politie in een verklaring. “Op dit moment wordt het incident in verband geacht te staan met het criminele milieu.”

De politie was ter plaatse om getuigen te ondervragen en materiaal van bewakingscamera’s door te nemen.

Bendegeweld

Het aantal moorden als gevolg van bendegeweld neemt toe in Zweden en is een van de grootste zorgen van de kiezers in de aanloop naar de verkiezingen volgende maand.

Tot nu toe zijn er dit jaar in Zweden 44 mensen doodgeschoten, bijna allemaal in verband met vermoedelijke bendecriminaliteit, aldus de politie. In 2021 waren dat er 46.

Vertegenwoordigers van de politie en de stad Malmö zullen zaterdagochtend een nieuwsconferentie houden.

Eerder zei de politie het gebied te hebben afgezet en het publiek te hebben gevraagd niet naar het winkelcentrum te gaan.

De politie reageerde niet onmiddellijk op verzoeken om verder commentaar.