Buitenland

US Congress: Sommige UFO’s zijn niet door mensen gemaakt

24-08-2022 14:48

Sinds The New York Times in 2017 UFO‘s (inmiddels ‘UAP‘s’ genoemd, ‘Unidentified Aerial Phenomena’) mainstream maakte is die mainstreaming in stroomversnelling geraakt. Niet alleen in de media, maar ook in het Amerikaanse Congress en het Pentagon worden UAP‘s meer dan serieus genomen. Eerder al kwam een officieel rapport van het Pentagon naar buiten waarin werd geconcludeerd dat tenminste een aantal UAP-meldingen niet kunnen worden verklaard. Ook werden leden van het Pentagon door het Congress gehoord over hun onderzoek naar UAP-meldingen.

Nu blijkt uit een document van een recent rapport van het Congress dat men er bij sommige UAP-meldingen van uitgaat dat het waargenomen object ‘niet door mensen is gemaakt’, meldt Motherboard van VICE. Wat zo ongeveer neerkomt op zeggen dat de waargenomen objecten ofwel afkomstig moeten zijn van aliens, ofwel uit een andere dimensie (of andere tijd, of magie zijn, of…vul zelf maar een poging tot verklaring in), maar dus geen aardse verklaring kunnen hebben.

En dát is een hele grote stap verder dan ‘we kunnen niet alles verklaren, maar we zeggen ook beslist niet dat het aliens zijn’, waar Pentagon en Congress het tot nu toe altijd op hielden.

‘Transmediale bedreigingen voor de nationale veiligheid’

Behalve de melding ‘niet door mensen gemaakt’, wordt in het document ook gespreken over ‘een toename van transmediale bedreigingen voor de nationale veiligheid’. Met ‘transmediaal’ worden objecten bedoeld die, blijkbaar, op onverklaarbare wijze in zowel de oceanen als in de lucht en de ruimte (buiten de dampkring) kunnen reizen.

De letterlijke citaten zijn:

“Domeinoverschrijdende transmediumbedreigingen voor de nationale veiligheid van de Verenigde Staten nemen exponentieel toe.”

En:

“Tijdelijke niet-toegewezen objecten, of objecten waarvan na analyse met zekerheid is vastgesteld dat zij door de mens zijn vervaardigd, zullen aan de bevoegde instanties worden doorgegeven en mogen niet onder de definitie van ongeïdentificeerde lucht- en ruimteverschijnselen onder water vallen.”

(Lees: men gaat dus uit van door mensen gemaakte objecten en niet-door mensen gemaakte objecten.)

Deze nieuwe bevestiging door het Congress van het kennelijke bestaan van ‘transmediaal rijzende voorwerpen’ die ‘niet door mensen zijn gemaakt’, staan vermeld in de Intelligence Authorization Act for Fiscal Year 2023, de verantwoording voor uitgaven aan geheime diensten en geheime projecten voor het aankomende jaar.

Spectaculair

Hoe spectaculair deze zwart-op-wit-uitspraken van het Congress eigenlijk zijn wordt duidelijk gemaakt door Marik von Rennenkampff, die onder Obama voor het Amerikaanse Ministerie van Defensie werkte, in een column gepubliceerd in The Hill:

“Dit impliceert dat leden van de Senaatscommissie voor Inlichtingen geloven (op een unanieme basis door zowel Democraten als Republikeinen) dat sommige UFO’s een niet-menselijke oorsprong hebben.

“Immers, waarom zou het Congres een machtig nieuw bureau oprichten en belasten met het onderzoeken van niet ‘door mensen gemaakte’ UFO’s als zulke objecten niet zouden bestaan?

“Vergist u zich niet: een tak van de Amerikaanse regering die impliceert dat UFO’s een niet-menselijke oorsprong hebben is een explosieve ontwikkeling.”

Met het ‘machtig nieuw bureau’ doelt Rennenkampff op de All-domain Anomaly Resolution Office (AARO) van het Pentagon, dat in juli werd opgericht om UAP-meldingen te onderzoeken.