Premium | Media

Brits genderactivisme, haat tegen J.K. Rowling en de neergang van woke-club Stonewall

27-08-2022 13:33

pronouns
Premium
Unsplash.

Nergens in Europa is de cultuuroorlog zo zichtbaar, als een vernietigende loopgravenoorlog, zoals in Groot-Britannië. Vooral in de media en op universiteiten lijkt identiteitspolitiek leidend geworden en kruipt het woke-gif waar het niet gaan kan. Een belangrijk wapenfeit in deze indentiteitsoorlog is de genderideologie, aangewakkerd door genderactivisten die in elke verwerping van de idee dat ‘man’ of ‘vrouw’ een ‘sociaal construct’ is vanzelfsprekend ‘transfobie’ zien, en wetenschappers die gewoon hun wetenschap beoefenen door uit te gaan van het biologische primaat ‘man’ of ‘vrouw’ beschouwen als de grote vijand.

'De indruk die je uit de Britse media kunt krijgen is dat organisaties steeds drukker lijken te zijn met het afgeven van deugsignalen dan met het vervullen van de kerntaken'

Zomaar wat voorbeelden uit Britse media: zorgbobo’s in Wales hebben het over ‘mensen die bloeden’. Het Koninklijke Genootschap voor Vroedvrouwen (binnenkort ongetwijfeld 'Vroedpersonen') houdt het op ‘postnatale mensen’. Het gezaghebbend geachte wetenschapsmagazine The Lancet schrijft over ‘mensen met een vagina’. Inmiddels bekende andere varianten zijn: ‘mensen die menstrueren’, ‘mensen die zwanger zijn’ of ‘mensen met een baarmoeder’.

 
 

Neem een abonnement op TPO Premium en lees direct verder.

 
 

Vanaf 11 cent per dag!

 
 

Neem nu een abonnement!

 
 

Lees hier meer over TPO Premium en ontdek wat je allemaal krijgt voor die 11 cent per dag.

 
 

Als je al lid bent, log dan hieronder in om direct verder te lezen.