Buitenland

Drie Nederlandse commando’s in vrije tijd neergeschoten in VS, één kritiek

27-08-2022 19:12

Commando
Logo Korps Commando Troepen/Defensie.nl

AMSTERDAM, 27 augustus (Reuters) – Drie Nederlandse commando’s die voor trainingsoefeningen in de Verenigde Staten waren, zijn vrijdagavond gewond geraakt bij een schietpartij buiten hun hotel in Indianapolis, zei het Nederlandse ministerie van Defensie.

Een van hen was in kritieke toestand, aldus een zaterdag gepubliceerde verklaring. De mannen waren in de staat Indiana voor trainingsdoeleinden, zei het ministerie, eraan toevoegend dat de lokale politie het incident onderzoekt. Er zijn geen arrestaties verricht.

Het Indianapolis Metropolitan Police Department (IMPD), dat het onderzoek leidt, was niet onmiddellijk bereikbaar voor commentaar. Een politieagent van het IMPD zei op FOX 59 dat het erop lijkt dat er eerder een woordenwisseling was op een andere locatie dan de Hampton Inn in het centrum van Indianapolis.

“Op dit moment is de informatie die we willen vrijgeven dat het niet iets was dat in het hotel plaatsvond”, vertelde de agent aan de nieuwszender. “Het was een eerdere woordenwisseling, wij geloven op een andere locatie. Het gebeurde niet in het Hampton, het gebeurde buiten.”