Buitenland

Arabische Golfstaten willen dat Netflix content met homoseksualiteit censureert

06-09-2022 19:15

Gay pride
Shutterstock.

DUBAI, Verenigde Arabische Emiraten (AP) – Arabische Golfstaten hebben Netflix dinsdag gevraagd om “aanstootgevende inhoud” op de streamingdienst te verwijderen, blijkbaar gericht op programma’s waarin homo’s en lesbiennes te zien zijn.

Een gezamenlijke verklaring namens een comité van de Samenwerkingsraad van de Golf deed het verzoek, zeggende dat de niet nader gespecificeerde programma’s “in strijd zijn met islamitische en maatschappelijke waarden en principes.”

Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten publiceerden de verklaring eveneens via hun respectieve regeringen. Samen met Bahrein, Koeweit, Oman en Qatar vormen zij de raad van zes landen.

Hoewel de verklaring niet nader werd toegelicht, zond de Saoedische staatstelevisie ook videobeelden uit van een interview met een als “gedragsconsulent” geïdentificeerde vrouw die Netflix beschreef als een “officiële sponsor van homoseksualiteit”. Tegelijkertijd werden beelden uitgezonden van een tekenfilm waarin twee vrouwen elkaar omhelsden, hoewel de beelden wazig waren.

De Saoedische staatstelevisie zond ook een segment uit waarin werd gesuggereerd dat Netflix in het koninkrijk zou kunnen worden verboden omdat die programmering kinderen zou bereiken.

Associated Press,  vertaald door TPO.

Lees ook: Hoofd Servisch orthodoxe kerk: ‘LGBTQ volledig in strijd met waardenstelsel van onze natie’