Buitenland

Duitser krijgt levenslang voor moord op pompbediende omdat hij mondkapje moest dragen

13-09-2022 11:03

Mario N.
De 50-jarige dader Mario N. Foto: Polizei.

BERLIJN, 13 sept (Reuters) – Een Duitse rechtbank heeft dinsdag een 50-jarige man tot levenslang veroordeeld voor het vorig jaar vermoorden van een tankstationmedewerker die erop stond dat hij zich aan de regels hield en een coronavirusmasker droeg, meldden Duitse media op dinsdag.

De schietpartij in de westelijke stad Idar-Oberstein over pandemiebeperkingen schokte de Duitsers op een moment dat gevreesd werd dat coronavirusontkenners zich tot geweld wenden.

Het Duitse persbureau DPA en andere media zeiden dat de rechtbank de verdachte, die in overeenstemming met de privacywetgeving alleen Mario N. wordt genoemd, schuldig had bevonden aan moord en hem tot levenslang had veroordeeld.

Hij had toegegeven dat hij de 20-jarige werknemer, Alex W., van het benzinestation had gedood, maar pleitte voor doodslag met beperkte schuld. Een deskundige had wat alcohol in zijn bloed gevonden.

Aanklagers zeiden dat de medewerker de man had gevraagd zich aan de regels te houden en een gezichtsmasker te dragen bij het afrekenen van bier.

Na aanvankelijk geweigerd te hebben en het tankstation te hebben verlaten, keerde de verdachte terug met een masker op, maar hij trok het af toen hij de kassier naderde en na een korte woordenwisseling schoot hij hem in het hoofd.

Het slachtoffer overleed onmiddellijk en Mario N. gaf zichzelf later aan op een politiebureau, zeggende dat de coronavirusmaatregelen hem stress bezorgden.

Bij de rechtbank in Bad Kreuznach was niemand onmiddellijk bereikbaar om de uitspraak te bevestigen.

 

Naam van slachtoffer toegevoegd door TPO.