Herman Brusselmans: Eindelijk op Instagram!

14-09-2022 13:26

Herman Brusselmans
Herman Brusselmans. Foto: Michiel Hendryckx/wikimedia. Bewerkt door TPO.

OPINIE

Jaren- en jarenlang was ik er zeker van dat ik gerust kon zonder de sociale media. Ik vond die iets voor nitwits, slampampers, leeggangers, lamzakken, homoseksuelen, buitenlanders, jonge wijven die niks omhanden hadden, yuppies en hipsters, andere onnozelaars, en types als Ali B., Marco Borsato en Marc Overmars, die dankzij de socials zich geliefd wilden maken bij vrouwen tot die grieten op den duur om een dickpick van die gozers zouden smeken.

Maar van lieverlede zei m’n vriendin Lena vorige week: “Luister, kereltje, je romans zijn in de voorbije jaren flops geweest die in de boekhandels alleen maar stof lagen te vergaren, maar nu je over drie weken je langverwachte meesterwerk Theet 77 gaat publiceren, wordt het tijd dat je, zoals een normaal mens, gebruik gaat maken van de sociale media, en kom me niet aan m’n kop zeiken dat je daar te oud voor bent, te dom, of te lui. Dom en lui, oké, maar je bent helemaal niet oud, je bent pas vierenzestig en over zes maanden word je vader van een zoon. Probeer je dus jong voor te doen, en ga op z’n minst Instagram uitbuiten.”

Ja, het is waar, in maart van volgend jaar krijg ik een zoon, die Gerrit-Jan Brusselmans zal heten. Ik hoop dat hij opgroeit tot een leuk persoon, die veel goeds zal doen voor de mensheid, een tof meisje zal ontmoeten, en mij kleinkinderen zal schenken voor m’n honderdste verjaardag.

Hoe dan ook, maakte m’n vriendin Lena voor mij een profiel aan of hoe heet het, en nu ben ik te vinden onder de naam hermanfmbrusselmans op Instagram. Die fm slaat op m’n tweede en derde naam (Frans en Martha). De naam hermanbrusselmans is al in dienst genomen door een of andere klojo die op die manier een ongewenst fakeprofiel van mij onderhoudt, maar nu is er hermanfmbrussemans, en dat is wel degelijk mijn waarlijke Instagramplek.

M’n vriendin Lena leerde mij wat al die Instragramicoontjes betekenen, en vijf minuten later was ik dat allemaal vergeten. Gelukkig is m’n vriendin Lena bereid me te assisteren bij het in stand houden van m’n  profiel. Ze zei dat ik korte, aantrekkelijke, en grappige filmpjes en teksten moet publiceren, maar nu ook weer niet te grappig, want als zo’n ouwe sul als ik al te graag de humorist wil uithangen, zou dat wel eens gênant kunnen worden. “Heb je ideeën?”, vroeg m’n vriendin Lena. “Wel”, zei ik, “wat ik grappig zou vinden maar niet té grappig is dat we een filmpje maken terwijl ik in een bos achter een struik zit te schijten.”

M’n vriendin Lena verzekerde mij dat ik met dat soort onzin niet naar buiten moet treden, want dat iedereen me dan een ordinaire, ongrappige, vulgaire, platvloerse eikel zou vinden. Ik dacht diep na, en zei: “En als we mij nu ‘ns filmen terwijl ik een liedje zing.”

“Jij kunt helemaal niet zingen”, zei m’n vriendin Lena. “Nee,” zei ik, “en daardoor zal m’n liedje des te meer opvallen.” Ze twijfelde en besloot me op den duur toch maar te filmen terwijl ik een paar regels zong uit de Vlaamse klassieker Als een leeuw in een kooi van de onovertroffen Willy Sommers, een song die ook in Nederland een grote hit is geweest.

M’n vriendin Lena liet een paar trucs op het filmpje los (m’n gezicht wat gebronsder gemaakt dan het is, het tempo van m’n gezang versneld, en een paar bliksemschichten op de achtergrond toegevoegd), en verdomd als het niet waar is, nog diezelfde dag des avonds had ik al 12 likes, zij het vooral van familieleden en een paar goeie kennissen. De dag nadien had ik 1086 volgers, dus voorlopig loopt m’n Instagram als een speer.

Vandaag zal ik een filmpje posten van m’n hond die in m’n neus bijt. M’n vriendin Lena zal ervoor zorgen dat vooral de hond de ster van dit filmpje is. En verder zal ik als een gek reclame maken voor Theet 77, het meesterwerk.

De in dit artikel geuite meningen en standpunten zijn die van de auteur en weerspiegelen niet noodzakelijkerwijs de meningen of standpunten van TPO.

 

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Herman Brusselmans (@hermanfmbrusselmans)

 


 
 

Advertentie

True managed webspace

Lees ook deze artikelen

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans – ‘Zo’n goeie vriend is Arnon Grunberg nu ook weer niet van mij’

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans – ‘Een al te bejaarde aap die veel te oud is om een baby te verzorgen’

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans – Vrouwen, stop met voetballen!

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans – Dankzij Mai Spijkers had Ronit Palache nog iets anders dan haar tieten om mee uit te  pakken

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans – Een non-binaire heteroseksuele lesbienne zonder tieten

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans – ‘Die Nathan Aké is een nare, irritante, sadistische klootzak’

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans – Bregje Hofstede, een hysterica zal ze zonder twijfel altijd blijven

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans – Lang leve de wijven!

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans – ‘Jeroen Brouwers was een gestampte boer met manieren van een hyena’

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans – Weg met het Eurovisiesongfestival, welkom Johan Derksen!

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans – Verdomd als het niet waar is, er zat een kaars in m’n anus

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans – De Volkskrant weigert om m’n mail te beantwoorden

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans – Vlaamse of Nederlandse schrijvers: flikkers, lelijke wijven, joodse nitwits, non-binaire hermafrodieten

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans – ‘Woorden als ‘neger’ en ‘Lucas Rijneveld met haar kleine testikels’

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans – ‘Volkskrant recenseert nooit meer boek van mij, kan ik met zekerheid zeggen’

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans – Dat die verdomde Overmars met z’n lul doet wat ie wil

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans – ‘Je moet rekenen dat Poetin dol is op negers’

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans – Pim Broeklutje stond nummer 14 op PVV-lijst in Spijkenisse

TPO Podcast vrijdag: slechts 1 euro