Media

‘We leven in land waar puinhopen van Rutte zijn partij steeds opnieuw de grootste maken’

22-09-2022 15:33

Esther van Fenema
Esther van Fenema. Screenshot Op1/NPO.

Voor TPO 3.0. interviewde Hans van Willigenburg psychiater Esther van Fenema.

Onderstaande bonusquotes uit dit interview leveren het ultieme bewijs dat je er goed aan doet vandaag nog lid te worden van TPO 3.0. zodat je het hele artikel kunt lezen.

Bovendien ben je dan gelijk voor een heel jaar lid, (voor maar 41 euro!), en kun je ook alle andere (toekomstige) artikelen lezen én bezoek je TPO.nl zonder last te hebben van irritante banners en overige hinderlijke reclame.

Dus eigenlijk twee producten voor de prijs van één!

KLIK HIER OM METEEN LID TE WORDEN 

Maar nu eerst de bonusquotes:

“Als mensen het idee kunnen afzweren dat de oplossing van hun problemen van buiten moet komen, van de overheid met name, zou dat enorme winst zijn.

Het gevoel recht te hebben op allerlei vormen van hulp en eigen verantwoordelijkheden te kunnen afschuiven, is iets dat bij hedendaagse burgers diep zit ingesleten.

Als boeren snelwegen blokkeren en ze beginnen ook nog met het in de fik steken van hooibalen en het dumpen van asbest, zou je een reactie van de premier mogen verwachten.

Twitteren is symptomatisch voor de slapte van onze bestuurscultuur.

De strijd tegen autoriteiten en anti-autoritaire levenshouding is onbedoeld uitgelopen op legers van verslaafde consumenten.

Op sociale media sneuvelen grijstinten en wordt een giftig klimaat op permanente basis aangejaagd.

Woke is voor mij dan ook geen teken van beschaving, maar van primitiviteit. Mensen zó fanatiek opdelen in goed en fout heeft niks met ratio te maken, maar alles met paniek. Morele paniek.

Kennelijk leven we nog steeds in de veronderstelling dat je een zorgministerie niet door een kundig iemand hoeft te laten leiden, maar dat een onderwijzer met politieke ambities het ook kan.

Wat Sander Schimmelpenninck doet is gevaarlijk. Mensen die al in het verdomhoekje zitten en vervolgens nog eens negatief wegzetten, zonder ze te horen, creëert ongelofelijk veel woede.”

 

TPO 3.0.-manifest

Over tpo 3.0.

TPO 3.0. FAQ