Buitenland

Elf schoolkinderen, twee leraren doodgeschoten in Rusland, dader pleegt zelfmoord

26-09-2022 10:57

Nederland, stilleven.

Update: totale dodenaantal naar boven bijgesteld tot 15.

Update: totale dodenaantal naar boven bijgesteld tot 13.

Moskou, 26 september (Reuters) – Een schutter heeft maandag in een school in Rusland dertien mensen, waaronder vijf kinderen, gedood voordat hij zelfmoord pleegde, aldus Russische functionarissen.

Het motief voor de schietpartij in Izhevsk, de hoofdstad van de regio Oedmoertië, ongeveer 970 km ten oosten van Moskou, was onduidelijk.

De afdeling Oedmoertië van het ministerie van Binnenlandse Zaken zei dat het lichaam van de schutter door de politie ter plaatse was ontdekt. Het Russische onderzoekscomité zei dat de aanvaller dertien mensen had gedood voordat hij zelfmoord pleegde. Onder de slachtoffers waren vijf kinderen, twee leraren en twee bewakers, zei het comité.

Rusland heeft de afgelopen jaren verschillende schietpartijen op scholen meegemaakt.

In mei 2021 doodde een tiener schutter zeven kinderen en twee volwassenen in de stad Kazan. In april 2022 doodde een gewapende man twee kinderen en een leraar op een kleuterschool in de centrale regio Oeljanovsk alvorens zelfmoord te plegen.

Aanpassingen: dodenaantal bijgewerkt om 11:45 uur. – Dodenaantal bijgewerkt, aantal omgekomen kinderen in kop aangepast, 18:41 uur.