Buitenland

Twee asielzoekers neergeschoten langs snelweg in Texas, één dode, twee verdachten opgepakt

30-09-2022 10:29

grensbewaking aan de Texaans-Mexicaanse grens. Bron: ajkman via Shutterstock

WASHINGTON, 29 september (Reuters) – Twee migranten zijn neergeschoten, een van hen met dodelijke afloop, langs een snelweg in Texas toen twee mannen in een pick-up truck het vuur openden op een groep mensen die waren gestopt voor drinkwater, zeiden de autoriteiten op donderdag.

Het incident vond dinsdag plaats in de buurt van de West-Texaanse stad Sierra Blanca. De slachtoffers werden door de verdachten aangevallen bij een watertank langs een boerenweg. Het overleden slachtoffer was een man. Het gewonde slachtoffer, een vrouw, was herstellende in het Del Sol Medical Center in El Paso, zeiden de autoriteiten. Ze hebben de slachtoffers niet geïdentificeerd.

Een ABC filiaal in El Paso meldde dat twee broers, Mike en Matthew Sheppard, in hechtenis zijn genomen in verband met de schietpartij. Het rapport identificeerde Mike Sheppard als de directeur van een particulier detentiecentrum.

Het Texas Department of Public Safety in El Paso zei dat de verdachten worden beschuldigd van doodslag en voegde eraan toe dat de FBI, het Department of Homeland Security en de U.S. Border Patrol betrokken waren bij het onderzoek.

De Democratische Partij van Texas zei dat dergelijke aanvallen op migranten het resultaat waren van de “gewelddadige angstzaaierij van de Texaanse Republikeinen tegenover migranten zonder papieren”.

Het aantal migranten dat de afgelopen jaren de grens tussen de VS en Mexico is overgestoken heeft een recordhoogte bereikt, en de Republikeinen hebben in de aanloop naar de tussentijdse verkiezingen in november kritiek geuit op het grensbeleid van president Joe Biden, een Democraat.