Partnerbijdrage

Wat doen kerstpakketten leveranciers de rest van het jaar?

05-10-2022 15:03

De bladeren beginnen van de bomen te vallen en overal kleurt het land oranje, geel en bruin. De herfst is begonnen. Maar veel werkgevers zitten al in de kerstsfeer terwijl zij kerstpakketten websites doorzoeken en op bezoek gaan bij kerstpakketten showrooms. Het is namelijk nu hoog tijd om kerstpakketten te gaan bestellen. Bij de kerstpakketten groothandels wordt er dan ook druk gewerkt tot aan januari. Maar wat doen deze kerstpakketten experts eigenlijk de rest van het jaar? Wij vroegen het aan medewerkers van verschillende kerstpakketten leveranciers.

Kerst begint in januari voor kerstpakketten groothandels

“In december verzenden wij de bestelde kerstpakketten en eindejaarspakketten”, vertelt Luke van Kerstpakketten Idee onze journalist. “In januari beginnen we dan al opnieuw. Omdat wij ons aanbod dynamisch willen houden, gaan we namelijk meteen na de kerst de kerstpakketten voor het volgende jaar ontwerpen.”

Ook Amanda van Kerstpakketten Expert zegt dat zij al vroeg in het jaar begint met het samenstellen van de kerstpakketten. Zij gaat namelijk ieder jaar naar de Nederlandse Kerstpakkettenbeurs. Op deze beurs komen allerlei bedrijven en individuele verkopers samen om hun producten tentoon te stellen aan de samenstellers en leveranciers van kerstpakketten.

Begin februari kunnen kerstpakketten experts zoals Amanda al naar deze beurs om nieuwe producten te bekijken en met andere ondernemers en medewerkers in de kerstpakketten branche te praten over trends en nieuwe ontwikkelingen. Het feit dat de beurs enkel in februari plaatsvindt, suggereert dat de meeste kerstpakketten groothandels net als Amanda ook in het begin van het jaar aan de slag gaan met het ontwerpen van kerstpakketten.

Een zomerse kerstsfeer

Na de kerstpakkettenbeurs in februari zitten kerstpakketten experts natuurlijk niet stil. Zij gaan namelijk direct in gesprek met de aanbieders van interessante producten over de mogelijkheden van een zakelijke samenwerking, aldus Farah van Kerstpakket Online. “Er moet van alles afgesproken worden met de leveranciers van de producten. Zo willen wij soms dat een product een ander jasje krijgt dat beter past bij onze kerstpakketten. We kunnen het dan hebben over een andere verpakking of een ander design. Andere keren zijn wij misschien op zoek naar een bijpassend product. Wij bespreken dan met de leverancier of zij ook dat product kunnen leveren.”

In de lente en in de zomer zijn de kerstpakketten leveranciers dus nog steeds bezig met het ontwerpen van de kerstpakketten. Daarnaast zijn er allerlei logistieke zaken die op tijd geregeld moeten worden.

“Dit jaar kregen wij natuurlijk te maken met verhoogde kosten van de producten en personeelstekorten in het transport en in de inpakcentrales”, vertelt Luke. “Wij waren daardoor in augustus al op zoek naar oplossingen voor deze uitdagingen. Wij waren bijvoorbeeld in de zomervakantie al in contact met onze vervoerders om ervoor te zorgen dat wij de kerstpakketten ondanks de personeelstekorten toch op tijd konden leveren.”

Dit kwam na de uitdagingen rondom de corona pandemie van de afgelopen twee jaar. Toen zorgde Luke van Kerstpakketten Idee ervoor dat zijn afnemers de kerstpakketten ook thuis konden laten bezorgen bij de ontvangers. “Daarvoor hebben wij een nieuw systeem moeten ontwikkelen.” Bovendien houden de kerstpakketten experts constant de nieuwste ontwikkelingen en trends in hun branche bij. Er is elk jaar dus gedurende het hele jaar genoeg te doen voor medewerkers van kerstpakketten groothandels.