Twitteraars in VS met Blue-abonnement kunnen tweets voortaan achteraf aanpassen

06-10-2022 19:27

6 oktober (Reuters) – Twitter Inc maakt geleidelijk de edit-knop beschikbaar voor zijn betaalde abonnees in de Verenigde Staten, zei het sociale mediabedrijf op donderdag, dagen na de lancering van de alom gevraagde functie in Canada, AustraliĆ« en Nieuw-Zeeland.

Lees ook: dossier Twitter

Twitter-gebruikers eisen al jaren de mogelijkheid om hun tweets na publicatie te bewerken, meestal om fouten zoals typefouten te herstellen.

Twitter en zijn waarnemers hebben echter gedebatteerd over de vraag of het toestaan van het bewerken van tweets kan leiden tot schadelijke effecten, zoals de verspreiding van verkeerde informatie.

Abonnees die 4,99 dollar per maand betalen voor Twitter Blue zullen hun tweets “een paar keer” kunnen bewerken binnen 30 minuten na publicatie, zei Twitter in september.

Zij hebben momenteel toegang tot een functie die tweets tot een minuut vasthoudt, zodat gebruikers de tweet kunnen bekijken en “ongedaan maken” voordat het bericht wordt gepubliceerd.

Bewerkte tweets krijgen een pictogram en een tijdstempel die aangeven wanneer het bericht voor het laatst is bewerkt. Gebruikers kunnen op het label van een bewerkte tweet klikken om de bewerkingsgeschiedenis en eerdere versies van de post te bekijken.

Het in San Francisco gevestigde Twitter probeert momenteel na maandenlange rechtszaken een akkoord te bereiken met miljardair-ondernemer Elon Musk, die eerder dit jaar voorstelde het socialemediabedrijf te kopen in een deal van 44 miljard dollar.