Buitenland

Twitter stelt uitrol verificatievinkje voor 8 dollar uit tot na Amerikaanse midterms

06-11-2022 21:30

6 november (Reuters) – Twitter stelt de uitrol van het blauwe verificatievinkje ‘blue check’ voor abonnees van zijn nieuwe dienst van 8 dollar per maand uit tot na midterms van dinsdag, meldt de New York Times zondag.

New York Times:

“Een manager die werkt aan het verificatiebadge project antwoordde zondag dat ‘we de beslissing hebben genomen om de lancering van deze release te verplaatsen naar 9 november, na de verkiezingen.'”

Twitter reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.

De Amerikaanse midterms op dinsdag zullen beslissen of de Republikeinen of de Democraten van president Joe Biden het Congres zullen controleren.

Wijzigingen in het verificatieproces van Twitter kwamen een week nadat Elon Musk het sociale mediabedrijf overnam in een deal van 44 miljard dollar. Op zaterdag paste Twitter zijn app in de App Store van Apple aan om 8 dollar in rekening te brengen voor blauwe vinkjes.

Twitter heeft onlangs 50% van zijn werknemers ontslagen, waaronder medewerkers van het trust- en veiligheidsteam, zei het hoofd veiligheid en integriteit van het bedrijf Yoel Roth in een tweet eerder deze week.

Reuters meldde op donderdag dat Musk de teams van Twitter heeft opgedragen om tot 1 miljard dollar aan jaarlijkse kostenbesparingen op de infrastructuur te vinden.

Aanpassingen: citaat uit New York Times toegevoegd door TPO.