Portemonnee

IKEA steunt personeelsleden met sociaal fonds van 10 miljoen euro, extra personeelskortingen

10-11-2022 13:48

STOCKHOLM, 10 november (Reuters) – IKEA-retailer Ingka Group lanceert een sociaal fonds van 10 miljoen euro en grotere personeelskortingen om werknemers te steunen die worstelen met de hogere kosten van levensonderhoud.

Ingka, de eigenaar van de meeste IKEA meubelzaken, zegt dat het fonds zijn “meest krap bij kas zittende” personeel zal ondersteunen gedurende het hele boekjaar tot eind augustus.

“Elk land van de Ingka Groep zal steun verlenen aan medewerkers die ‘eenmalige’ financiĆ«le hulp nodig hebben om bijvoorbeeld elektriciteitsrekeningen te betalen of voor huisvestingskosten”, aldus het bedrijf donderdag in een verklaring.

De groep antwoordde niet onmiddellijk op een verzoek om meer details, onder meer over hoeveel een personeelslid kan ontvangen en wat de lat is om een aanvraag in te dienen.

Personeelskortingen

De werkgever van ongeveer 170.000 mensen in 31 markten zei dat het ook de personeelskortingen zou verdubbelen tot 30% in zijn winkel-in-store levensmiddelenmarkten en op meer dan 2000 energiebesparende producten zoals waterbesparende kranen, lampen, spreien en apparaten.

“De levenskostencrisis treft veel mensen hard. Sommigen meer dan anderen”, aldus de organisatie. “Wij willen onze medewerkers in deze tijd ondersteunen en tegelijkertijd de behoeften van ons bedrijf in evenwicht houden, altijd geleid door onze waarden.

Bedrijven in heel Europa passen manieren toe om het personeel te helpen met de stijgende voedsel- en energierekeningen tijdens de winter.