Binnenland

Man krijgt onterecht 2000 euro, besluit het terug te brengen

11-11-2022 14:06

Niet de geldmaat uit het verhaal. Laurens Jobse/Shutterstock

Door: Jan Omvlee, TPO- Een man in het Brabantse Nuenen deed onlangs een bijzondere vondst. Hij was aan het pinnen, toen de geldmaat hem plotseling 2000 euro toespeelde. Dit geld moest afkomstig zijn geweest van de man die voor hem had staan pinnen, maar die was inmiddels alweer weggereden.

Dus de man, Arthur genaamd, besloot het geld maar mee te nemen naar het gemeentehuis. Daar wilden ze zo’n groot bedrag echter niet bij gevonden voorwerpen hebben, en Arthur kreeg het advies om het geld mee naar huis te nemen, totdat de rechtmatige eigenaar zich meldt. Hoewel hij daar eigenlijk geen zin in had, want zoveel contanten heeft hij normaal ook niet thuis liggen, stopte Arthur het geld toch maar in een kluis.

De wijkagent deed vervolgens een oproep, en een week later kwam de rechtmatige eigenaar zich melden. Deze moest met gegevens van zijn bankrekening natuurlijk bewijzen de eigenaar van het bedrag te zijn. Arthur zegt zelf niets te hebben gekregen voor zijn inspanningen. Ook zegt hij tegen Omroep Brabant niet te begrijpen hoe iemand het verlies van zo’n groot bedrag kan ontgaan. Hij had gedacht dat de eigenaar veel eerder naar de politie zou stappen, maar dat viel tegen.