Weten & Tech

Twitter, Elon Musk: ‘Twitter Blue eind volgende week weer terug’

13-11-2022 10:34

Twitter, Elon Musk

12 november (Reuters)Twitter Blue komt waarschijnlijk “eind volgende week terug”, zei miljardair-eigenaar Elon Musk zaterdag in een tweet.

Twitter pauzeerde vrijdag zijn onlangs aangekondigde abonnementsdienst met een blauw vinkje van 8 dollar omdat nepaccounts als paddenstoelen uit de grond schoten.

Het felbegeerde blauwe vinkje was voorheen voorbehouden aan geverifieerde accounts van politici, bekende persoonlijkheden, journalisten en andere publieke figuren.

Maar een abonnementsoptie, open voor iedereen die bereid is te betalen, werd eerder deze week uitgerold om Twitter te helpen zijn inkomsten te verhogen terwijl Musk vecht om adverteerders te behouden.

Twitter Blue verificatievinkje

Verschillende gebruikers meldden vrijdag dat de nieuwe abonnementsoptie voor het blauwe verificatievinkje was verdwenen, terwijl een bron aan Reuters vertelde dat het aanbod is geschrapt.

“Om imitatie tegen te gaan, hebben we aan sommige accounts een ‘officieel’ label toegevoegd”, twitterde het support-account van Twitter – dat het label ‘officieel’ heeft – vrijdag.

Het label werd oorspronkelijk op woensdag geïntroduceerd – maar slechts enkele uren later door Musk “gedood”.

Op donderdag, in zijn eerste bedrijfsbrede e-mail, waarschuwde Musk dat Twitter niet in staat zou zijn om “de komende economische neergang te overleven” als het er niet in zou slagen de inkomsten uit abonnementen te verhogen om de dalende advertentie-inkomsten te compenseren, aldus drie mensen die het bericht zagen tegen Reuters.