Buitenland

Zelensky: ‘Meer dan 400 Russische oorlogsmisdaden gepleegd in regio Cherson’

13-11-2022 21:30

Cherson
Oekraïners verzamelen zich in de binnenstad om de herovering van de stad Cherson te vieren, Oekraïne, Odesa, zaterdag 12 november 2022. Mensen in heel Oekraïne ontwaakten uit een nacht van jubelen nadat het Kremlin had aangekondigd dat zijn troepen zich hadden teruggetrokken aan de andere kant van de rivier de Dnjepr uit Kherson, de enige regionale hoofdstad die door het Russische leger was veroverd tijdens de aanhoudende invasie. (AP Photo/Nina Lyashonok)

13 november (Reuters) – De Oekraïense president Volodymyr Zelensky zei zondag dat onderzoekers meer dan 400 Russische oorlogsmisdaden aan het licht hebben gebracht en de lichamen hebben gevonden van zowel militairen als burgers in gebieden in de regio Kherson die bevrijd zijn van de Russische bezetting.

“Onderzoekers hebben al meer dan 400 Russische oorlogsmisdaden gedocumenteerd. Er zijn lichamen van dode burgers en militairen gevonden”, zei Zelenskiy in zijn nachtelijke videotoespraak.

Hij zei dat er “stabilisatie en herstel van het recht” is ingesteld in 226 nederzettingen, waar meer dan 100.000 mensen wonen. De arrestaties van Russische soldaten en huurlingen worden voortgezet.