Buitenland

Hongaarse agenten beschoten door mensensmokkelaars in Boedapest

14-11-2022 14:22

Boedapest
Shutterstock.

BOEDAPEST, Hongarije (AP) – Verdachte mensensmokkelaars hebben maandag vanuit een busje met migranten op de Hongaarse politie geschoten tijdens en na een achtervolging die zonder gewonden is geĆ«indigd in de hoofdstad van het land.

Twee mannen werden in Boedapest in hechtenis genomen door agenten van de Hongaarse terrorismebestrijding na de achtervolging die ongeveer 20 kilometer ten zuidoosten van de stad begon, zei de politie in een verklaring.

Busje vol migranten

De vermoedelijke mensensmokkelaars schoten op de politie vanuit een busje met Hongaarse kentekenplaten nadat ze een bevel om aan de kant te gaan op de snelweg M5 bij de stad Inarcs hadden geweigerd. De politie zette de achtervolging voort en het busje werd aan de rand van Boedapest tot stoppen gedwongen, waarna de verdachten een bos in vluchtten en nog meer schoten op de politie afvuurden.

Een politieagent loste een waarschuwingsschot en vuurde vervolgens terug. Het gebied werd afgesloten en de verdachten, die beweerden Irakezen te zijn, werden ongeveer een uur na het begin van de achtervolging aangehouden. Niemand raakte gewond.

De politie zei dat in het busje na de achtervolging 21 migranten werden gevonden die beweerden de Syrische nationaliteit te bezitten, en dat de twee verdachten zullen worden aangeklaagd voor mensensmokkel en geweld tegen een ambtenaar.