Buitenland

Minister Hoekstra moet in Kiev naar schuilkelder vluchten vanwege explosies

15-11-2022 14:46

Bron: Alexandros Michailidis/Shutterstock

Door: Jan Omvlee, TPO- De NOS meldt, op basis van het ANP, dat de Nederlandse delegatie onder leiding van minister Hoekstra vandaag in Kiev naar een schuilkelder heeft moeten vluchten. Er waren twee explosies te horen in de stad, net op het moment dat de delegatie bezig was met een bezoek. Het is nog niet duidelijk om wat voor aanval het precies ging, maar op sociale media gaan beelden rond die Russische raketten zouden laten zien.

Volgens de Telegraaf zegt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken dat minister Hoekstra en zijn delegatie momenteel veilig zijn. De delegatie is in Kiev om te bespreken welke steun Nederland kan bieden in de strijd tegen Rusland. Zo moet er zeker 15 miljoen euro steun komen voor forensisch onderzoek naar oorlogsmisdaden. Ook maakte het kabinet eerder al 110 miljoen euro vrij om Oekraïne in de wintermaanden te helpen.

Hoekstra sprak eerder vandaag met de Oekraïense Buitenlandminister Koeleba, en spreekt later op de dag met president Zelensky.