Buitenland

Franse antiekhandelaar steekt belastinginspecteur dood, schiet daarna zichzelf dood

22-11-2022 19:10

Antiek
Shutterstock.

PARIJS, 22 november (Reuters) – Een Franse antiekhandelaar in het noorden van Frankrijk heeft zijn belastinginspecteur vermoord en vervolgens zichzelf van het leven beroofd, aldus de plaatselijke autoriteiten op dinsdag.

Sylvain Barbier, officier van justitie in Arras, vertelde verslaggevers dat twee belastinginspecteurs, een man en een vrouw, maandag naar het huis van de verdachte waren gekomen om de boekhouding van zijn bedrijf, een “brocante” winkel in antiek en tweedehands goederen, te controleren.

Hij zei dat de 43-jarige belastinginspecteur dood en vastgebonden was aangetroffen, met meerdere steekwonden in zijn rug en borstkas. De andere inspecteur, een 39-jarige vrouw, werd vastgebonden aan een stoel gevonden en door de politie bevrijd.

De verdachte werd dood aangetroffen in een bijgebouw van het huis, met een schotwond in de borst en een pistool dat vlakbij hem werd gevonden.

Voorbedachten rade

“We geloven dat dit een geval is van moord met voorbedachten rade, omdat de slachtoffers een afspraak hadden gemaakt met de verdachte, zodat hij wist dat hij hen zou ontmoeten, en we vonden ook spanbanden op de plaats delict,” zei de officier van justitie.

De aanklager zei dat er sinds mei van dit jaar een belastingonderzoek loopt, maar hij zei geen details te kunnen geven over de aard van het onderzoek.

De vermoorde belastinginspecteur was het hoofd van het centrum voor overheidsfinanciën van de noordelijke stad Arras. De verdachte had geen strafblad, maar in 2019 was hij gedwongen lessen in woedebeheersing te volgen na een woordenwisseling met minderjarigen, zei de officier van justitie.