Binnenland

RIVM zet ‘coronathermometer’ op laagste stand

22-11-2022 17:11

Nicolas Economou/Shutterstock

Door: Jan Omvlee, TPO- Het lijkt de goede kant op te gaan met de coronabesmettingen. Het aantal besmettingen daalt, en de coronavirus thermometer wordt door het RIVM op de laagste stand gezet.

Deze thermometer werd op 16 september ingevoerd, en moet een indicatie geven van de mate waarin het virus rondgaat. De thermometer moet ook een indicatie geven van de druk waar de samenleving en zorg onder staan door Covid-19. De laagste stand wil zeggen dat deze druk beperkt is. Het aantal positieve tests lag afgelopen week op 5417. Vorige week waren dat er 6077. Er kwamen afgelopen week ook 254 mensen in het ziekenhuis terecht vanwege een besmetting.

Hoe dan ook blijven de basisadviezen gelden. Was vaak uw handen, hoest en nies in uw elleboog. blijf thuis bij klachten en doe een test. Ga regelmatig naar buiten frisse lucht, haal een (herhaal)prik, en blijf in isolatie als u ziek wordt. Naast het geven van de basisadviezen acht het RIVM geen verdere acties noodzakelijk. Mocht de stand verhoogd worden, dan kunnen extra maatregelen worden aangeraden.