Buitenland

Twitter stelt herlancering Blue Verified verificatiedienst voorlopig uit

22-11-2022 10:03

Twitter, Elon Musk

21 november (Reuters) – Twitter’s nieuwe eigenaar Elon Musk zei maandag dat het social media-bedrijf de herlancering van zijn blue check abonnementsdienst uitstelt, een vertraging ten opzichte van zijn aanvankelijke voorlopige tijdlijn om de dienst terug te brengen op het platform.

“De herlancering van Blue Verified wordt uitgesteld totdat er een hoge mate van zekerheid is dat de imitatie wordt gestopt”, zei Musk in een tweet.

“Zal waarschijnlijk andere kleur check gebruiken voor organisaties dan voor individuen.”

Het felbegeerde blauwe vinkje was voorheen voorbehouden aan geverifieerde accounts van politici, bekende persoonlijkheden, journalisten en andere publieke figuren.

8 dollar

Maar een abonnementsoptie, open voor iedereen die bereid is te betalen, werd eerder deze maand uitgerold om Twitter te helpen de inkomsten te verhogen nu Musk vecht om adverteerders te behouden.

Twitter had zijn onlangs aangekondigde abonnementsdienst van 8 dollar voor blauwe vinkjes gepauzeerd, omdat nepaccounts als paddenstoelen uit de grond schoten en had gezegd dat de gewilde abonnementsdienst voor blauwe cheques op 29 november opnieuw zal worden gelanceerd.

Musk tweette ook dat Twitter de afgelopen week 1,6 miljoen gebruikers heeft toegevoegd, “weer een hoogtepunt“.

Twitter-adverteerders

Adverteerders op Twitter, waaronder grote bedrijven als General Motors, Mondelez International, Volkswagen AG, hebben reclame op het platform gepauzeerd, nu ze worstelen met de nieuwe baas.

Honderden Twitter-medewerkers hebben vorige week naar schatting ook ontslag genomen, na een deadline van Musk op donderdag dat medewerkers zich moesten aanmelden voor “lange uren met een hoge intensiteit”, of moesten vertrekken.