Binnenland

UvA-student bekogelt brigadegeneraal met eieren

24-11-2022 16:11

Foto ter illustratie. Clari Massimiliano/Shutterstock

Door: Jan Omvlee, TPO- Op de UvA is een student opgepakt omdat hij eieren gooide naar een hoge militair. Brigadegeneraal Paul Ducheine werd meerdere keren geraakt, maar was zich volgens de Telegraaf pas bewust van wat er gebeurde, toen hij de klodders ei lang zijn uniform zag druipen. Hij was bezig met een toespraak voor een aantal studenten, en geeft al sinds 2003 les aan de universiteit als militair jurist. Hij komt zowel in burger als in uniform naar de universiteit, en dit was eerder nooit een probleem geweest.

Volgens de UvA is de eiergooier een mannelijke student. Hij werd aangehouden door omstanders in de zaal, en heeft hierbij flink geslagen. Het is onduidelijk wat zijn motief was. Ducheine is van plan aangifte te doen, zodat er iets met de zaak gedaan wordt.

Zowel bij Defensie als in de academische wereld heeft Ducheine zich de afgelopen jaren beziggehouden met de juridische kant van cyberoorlogvoering. Hij heeft ook gastcolleges gegeven aan andere universiteiten, zoals die van Groningen en Maastricht.