Weten & Tech

Twitter komt met gouden en grijze verificatievinkjes, naast de blauwe vinkjes

25-11-2022 11:52

Twitter, Elon Musk

25 november (Reuters) – Twitter zal geverifieerde gouden en grijze vinkjes uitrollen bij de herlancering van de felbegeerde blauwe vinkjesdienst volgende week vrijdag, zei Chief Executive Officer Elon Musk in een tweet, nadat hij de uitrol eerder deze week had uitgesteld.

“Gouden check voor bedrijven, grijze check voor overheden, blauwe voor individuen (beroemdheden of niet). Pijnlijk, maar noodzakelijk,” zei Musk in een tweet.

Alle geverifieerde accounts zullen handmatig worden geverifieerd voordat de controle wordt geactiveerd, zei Musk.

“Individuen kunnen een secundair klein logo hebben om te laten zien dat ze tot een organisatie behoren als ze als zodanig door die organisatie zijn geverifieerd,” zei Musk in een andere tweet, eraan toevoegend dat hij volgende week een langere uitleg zal geven.

Betaalde blauwe vinkjes vanaf 29 november

Het bedrijf had zijn onlangs aangekondigde abonnementsdienst van 8 dollar voor blauwe vinkjes gepauzeerd omdat nepaccounts als paddenstoelen uit de grond schoten, en had gezegd dat de gewilde abonnementsdienst voor blauwe vinkjes op 29 november opnieuw zal worden gelanceerd.

Het blauwe vinkje was voorheen voorbehouden aan geverifieerde accounts van politici, bekende persoonlijkheden, journalisten en andere publieke figuren.